Date companie
 
 
 
 

Amenințați de hoții de lemne și de braconieri, silvicultorii cer protecție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, hoti, sindicate, protest, lemne, silvicultori, silva
 

Protest al silvicultorilor, în fața Palatului Parlamentului! Silvicultorii au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra agresiunilor tot mai dese la care sunt supuși pădurarii. Președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva", Silviu Geană, a declarat că sindicaliștii își doresc protejarea personalului silvic, mai ales în activitatea de pază a pădurilor. Ei au solicitat și modificări ale legislației din domeniul silvic.

COSMINA STOIAN, reporter ”Șase pădurari au fost uciși, în ultimii ani, de hoții de lemne. Mai mult, peste 650 de lucrărtori silvici au fost amenințați cu moartea, bătuți, atacați cu topoare, cuțite și chiar împușcați,de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal arborii din păduri sau în timp ce transportau lemnul furat ori în timp ce braconau. Sunt date care arată cât de periculoasă a devenit meseria de pădurar și cât de expuși sunt oamenii pădurilor atacurilor hoților de lemne și braconierilor.”

Reprezentanții Federației Sindicatelor Silva spun că deși la protestul de luna trecută au primit asigurări că statutul personalului silvic va fi dezbătut și adoptat în regim de urgență de Camera Deputaților, în ședința de plen din 14 octombrie 2019, acest lucru nu s-a întâmplat, iar proiectul de statut a fost retrimis la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

prin telefon: SILVIU GEANĂ, președinte, Federația Sindicatelor din Silvicultură „Silva” „Este cea de-a șasea acțiune de protest pe care Federația sindicatelor Silva o organizează în fața Parlamentului pentru a trage un semnal de alarmă că nu se mai poate, după cele două cazuri din ultima lună de agresiune care s-au soldat cu uciderea a doi colegi silvicultori. Ce ne scoate în stradă este necesitatea urgentării și modificării statutuluipersonalului silvic, statut prin care să fie redată demnitatea profesiei de silvicultor și să se ofere un minim de protecție pentru personalul silvic.”

prin telefon: GHEORGHE MIHĂILESCU, director general, Romsilva „În ședința din săptămâna următoare când procesul legislativ se va relua, va intra pe ordinea pe zi a Parlamentului și se va vota. Să sperăm că președintele Iohannis va vota să devină lege. După care Romsilva va trebui să găsească instrumentele necesare să o punem în aplicare.”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu i-a invitat la discuții pe reprezentanții protestatarilor. Ciolacu le-a promis că, în trei săptămâni, proiectul de lege pentru consolidarea protecției pădurarilor va trece prin Parlament, iar modificările aduse altor două legi privind proprietatea statului asupra pădurilor vor fi respinse.


Amenințați de hoții de lemne și de braconieri, silvicultorii cer protecție

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 • Moțiunea de cenzură, citită în Parlament ( 3 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", depusă de PSD și UDMR, a fost citită, astăzi, în Parlament! La finalul ședinței, premierul, Ludociv Orban a anunțat că parlamentarii...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2