Date companie
 
 
 
 

Amenințați de hoții de lemne și de braconieri, silvicultorii cer protecție

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : parlament, hoti, sindicate, protest, lemne, silvicultori, silva
 

Protest al silvicultorilor, în fața Palatului Parlamentului! Silvicultorii au vrut să tragă un semnal de alarmă asupra agresiunilor tot mai dese la care sunt supuși pădurarii. Președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură „Silva", Silviu Geană, a declarat că sindicaliștii își doresc protejarea personalului silvic, mai ales în activitatea de pază a pădurilor. Ei au solicitat și modificări ale legislației din domeniul silvic.

COSMINA STOIAN, reporter ”Șase pădurari au fost uciși, în ultimii ani, de hoții de lemne. Mai mult, peste 650 de lucrărtori silvici au fost amenințați cu moartea, bătuți, atacați cu topoare, cuțite și chiar împușcați,de infractorii surprinși în timp ce tăiau ilegal arborii din păduri sau în timp ce transportau lemnul furat ori în timp ce braconau. Sunt date care arată cât de periculoasă a devenit meseria de pădurar și cât de expuși sunt oamenii pădurilor atacurilor hoților de lemne și braconierilor.”

Reprezentanții Federației Sindicatelor Silva spun că deși la protestul de luna trecută au primit asigurări că statutul personalului silvic va fi dezbătut și adoptat în regim de urgență de Camera Deputaților, în ședința de plen din 14 octombrie 2019, acest lucru nu s-a întâmplat, iar proiectul de statut a fost retrimis la Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

prin telefon: SILVIU GEANĂ, președinte, Federația Sindicatelor din Silvicultură „Silva” „Este cea de-a șasea acțiune de protest pe care Federația sindicatelor Silva o organizează în fața Parlamentului pentru a trage un semnal de alarmă că nu se mai poate, după cele două cazuri din ultima lună de agresiune care s-au soldat cu uciderea a doi colegi silvicultori. Ce ne scoate în stradă este necesitatea urgentării și modificării statutuluipersonalului silvic, statut prin care să fie redată demnitatea profesiei de silvicultor și să se ofere un minim de protecție pentru personalul silvic.”

prin telefon: GHEORGHE MIHĂILESCU, director general, Romsilva „În ședința din săptămâna următoare când procesul legislativ se va relua, va intra pe ordinea pe zi a Parlamentului și se va vota. Să sperăm că președintele Iohannis va vota să devină lege. După care Romsilva va trebui să găsească instrumentele necesare să o punem în aplicare.”

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu i-a invitat la discuții pe reprezentanții protestatarilor. Ciolacu le-a promis că, în trei săptămâni, proiectul de lege pentru consolidarea protecției pădurarilor va trece prin Parlament, iar modificările aduse altor două legi privind proprietatea statului asupra pădurilor vor fi respinse.


Amenințați de hoții de lemne și de braconieri, silvicultorii cer protecție

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest sindical la CCR ( 4 Decembrie 2019 )

  Un nou protest în Capitală! În fața Curții Constituționale au protestat, astăzi, aproximativ 100 de sindicaliști din Blocul Național Sindical. Aceștia au vrut să atragă atenția la OUG 79/2017, subliniind că peste 1 milion de salariați au fost afectați de transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. 

 • Profesorul de sport violent, împiedicat să intre în școală ( 26 Noiembrie 2019 )

  Profesorul de sport de la școala din Șanț, județul Bistrița-Năsăud, care a fost condamnat după ce a lovit doi elevi, nu este lăsat să intre în unitatea de învățământ. Părinții protestează încă de luni, față de revenirea cadrului didactic...

 • Protest la Băicoi, din cauza poluării provocate de depozitul de deșeuri ( 19 Noiembrie 2019 )

  Situație gravă în orașul Băicoi, din județul Prahova! Localnicii se plâng de mirosurile grele provenite de la un depozit de deșeuri situat la marginea orașului. Din cauză că autoritățile nu iau măsuri, oamenii au făcut mai multe măsurători din banii lor.

 • Adina Vălean, aviz pozitiv pentru audiere ( 12 Noiembrie 2019 )

  Adina Vălean are undă verde pentru a fi audiată în comisia de transporturi a Parlamentului European. Ea a primit aviz pozitiv, cu unanimitate de voturi, din partea comisiei juridice a Parlamentului European, după...

 • Leonardo DiCaprio apără pădurile din România ( 7 Noiembrie 2019 )

  Leonardo DiCaprio, în apărarea pădurilor din România! Starul hollywoodian a postat pe pagina sa de Instagram o imagine de la Marșul pentru Păduri care a avut loc duminică, în București. Fotografie realizată de fotograful...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2