Date companie
 
 
 
 

Amenințarea coronavirusului a declanșat o epidemie de informații false

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, politie, false, carantina, comunicare, informatii, grupoul, strategica, sesizat
 

Atenție la sursele din care vă informați cu privire la pandemia de coronavirus! Grupul de Comunicare Strategică dezminte informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale referitoare la ipoteza „închiderii/carantinării” municipiului București. Într-un comunicat de presă, avertizează asupra faptului că "în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații". Grupul de Comunicare Strategică constată că este vorba de un "fenomen programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public". "Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus, întrucât determină comportamente sociale nejustificate", se arată în comunicat. Autoritățile au luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false "de natură să determine panică în rândul cetățenilor". În acest caz, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”comunicarea de informații false”, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

TORA APETRII, reporter " Mesaje atribuite autorităților, dar false, circulă pe Facebook și WhatsApp. Oamenii legii anunță că toate informațiile false despre coronavirus răspândite în spațiul public vor fi investigate și pedepsite conform legilor în vigoare cu închisoare de la 1 la 5 ani."

Referitor la multitudinea de informații ce apar în spațiul public despre coronavirus, autoritățile ne sfătuiesc să nu răspândim pe rețele sociale zvonuri, ci doar informații din surse oficiale, transmise prin canale de comunicare de încredere. In acest sens. Ministerul Afacerilor Interne a postat și un filmuleț pe pagina de facebook a ministerului. În plus, Grupul de comunicare strategică sfătuiește mass-media să nu publice informații ce nu sunt confirmate din surse credibile.


Amenințarea coronavirusului a declanșat o epidemie de informații false

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2