Date companie
 
 
 
 

Amenințări cu greva generală și boicotarea Bacalaureatului, în Educație

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, intarziere, sindicate, minister, bacalaureat, protest, greva, program, educatie, boicot, stat, generala
 

Sindicatele din Educație amenință cu greva generală și boicotarea Bacalaureatului! Principala nemulțumire a cadrelor didactice este legată de întârzierea plății salariilor, iar sindicaliștii se tem că asta ar putea deveni un obicei. O delegație a cadrelor didactice a mers, astăzi, la Ministerul Educației, pentru a avea o discuție cu ministrul Valentin Popa. În timp ce liderii de sindicat participau la discuția cu secretarii de stat, în fața sediului Ministerului Educației a avut loc un protest spontan al cadrelor didactice.

VOX "Oamenii au venit pentru că nu și-au primit a doua lună consecutiv banii la timp. Data de salariu a fost schimbată pe 14, azi suntem în 15. Luna ianuarie au luat salariul în jurul datei de 20. Nici astăzi nu avem speranță că vom primi banii pe card. "

VOX "Înțeleg că e o problemă cu bugetul. Asta nu înseamnă că noi trebuie să muncim și să facem muncă de voluntariatari. Ar trebui să ne primim salariile că toată lumea. Avem și noi probleme, copii, familie."

Potrivit reprezentanților biroului de presă al ministerului, Valentin Popa este la Bruxelles, unde participă la o conferință pentru tineret și sport. Prin urmare, sindicaliștii au fost primiți de secretarii de stat, care le-au promis că, până cel târziu luni, vor avea banii pe card.

VOX "Am obținut ca ministerul să trimită o adresă către toate unitățile de învățământ ca ștatele de salarizare să fie gata cu 4 zile înainte data limită, astfel încât să nu mai fie nicio problemă."

VOX "Plata salariilor se face de către Ministerul Educației. Nu se mai face de primăriile de sector. E o întârziere legală, că să-i spun așa. "

Potrivit sindicaliștilor, întârzierile salariale sunt provocate de problemele tehnice din minister. Duminică noapte a apărut ultima versiune a programului de salarizare, însă, din cauza personalului redus, ștatele de plată nu au putut fi încheiate la timp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni ( 17 Februarie 2020 )

  Protest la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu" din Dăbuleni, județul Dolj, unde 9 elevi s-au îmbolnăvit în urma dezinfecției efectuate în școlă! Peste 100 de părinți și elevi au protestat, luni dimineață, în fața școlii.

 • Salariile din privat, majorate anul acesta ( 13 Februarie 2020 )

  Vești bune pentru salariații din sistemul privat! Potrivit specialiștilor de la Resurse Umane, salariile angajaților din sectorul privat vor crește cu 7% anul acesta.

 • Potențialul tinerilor români, condiționat de educație și sănătate ( 12 Februarie 2020 )

  Cu educația și sănătatea de acum, un copil născut în România, în 2017, va avea, la 18 ani, o productivitate de doar 60% din potențial. Cel puțin așa rezultă din Indexul Capitalului Uman calculat de Banca Mondială, pe baza...

 • Ochelari de vedere gratuiți, pentru copiii din București ( 9 Februarie 2020 )

  Primarul Capitalei, Gabriela Firea, promite subvenții pentru copiii din București care au nevoie de ochelari. Edilul a anunța că, "în ciuda dificultăților financiare", va aloca peste 2 milioane de lei noului program de gratuități...

 • Guvernul Orban II, în pregătire ( 7 Februarie 2020 )

  Lista Guvernului Orban II și programul de guvernare ar urma să fie prezentate Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare. Conform legii, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2