Date companie
 
 
 
 

Amenzi aspre, pentru ambrozie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politia, amenzi, bucuresti, proprietari, terenuri, locala, ambrozie, alergen
 

În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de zone publice unde crește această plantă alergenă. 13 dintre terenuri se află în proprietatea primăriilor din Sectoarele 1,3 și 5. Pentru restul, care sunt terenuri private, oamenii legii urmează să identifice proprietarii, astfel încât să se poată lua toate măsurile pentru îndepărtarea ambroziei.

BIANCA ROTARU, reporter „Inițial, proprietarii de terenuri care nu elimină planta alergenă, sunt sancționați contravențional cu avertisment, urmând să primească amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei persoanele fizice și între 10.000 și 20.000 de lei persoanele juridice, în cazul în care nu respectă legea.”

În parcurile aflate sub Adminitrația Lacuri, Parcuri și Agrement se intervine frecvent, în conformitate cu recomandările specialiștilor cu privire la combaterea ambroziei. Controale se vor desfășura și în perioada următoare. Anul trecut, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat modificarea legislației, astfel încât reprezentanții primăriei să aibă atribuțiile necesare pentru a aplica amenzi. Totodată, municipalitatea a solicitat și creșterea valorii amenzilor, având în vedere efectele extrem de nocive asupra populației. Ambrozia face parte dintr-o familie de buruieni și este considerată un alergen. Aceasta se dezvoltă pe câmpuri și în zonele neîngrijite de la marginea orașelor. Răspândirea polenului de ambrozie are loc de la sfârșitul verii și până la începutul toamnei, moment în care apar alergiile, de cele mai multe ori severe. Simptomele alergiei la ambrozie sunt strănutul, senzația de nas înfundat, cefalee, iritații la nivelul ochilor, mâncărime în gât, somnolență și oboseală. Este indicat ca persoanele alergice să se adreseze medicului, pentru recomandarea tratamentului corepunzător.


Amenzi aspre, pentru ambrozie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2