Date companie
 
 
 
 

Amenzi de 8,6 mil. de lei într-o săptămână

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, operatori de transport persoane
 

Amenzi drastice pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de infectări cu noul coronavirus!

MONICA DAJBOG, purtător de cuvânt, M.A.I.

"În ultima săptămână au fost verificați aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60 de mii de operatori economici, 90 de mii de locații de interes, printre care 40 de mii de restaurante, terase și fast-food-uri, precum și peste 480 de mii de persoane. Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măștii de protecție, nerespectarea normelor privind distanțarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spații pentru care sunt impuse interdicții ori cu depășirea numărului de participanți permis."

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat peste 58.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei. Totodată, 54 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor. Autoritățile au efectuat controale și pentru combaterea faptelor ilicite în domeniul silvic.

MONICA DAJBOG, purtător de cuvânt, M.A.I.

"Au fost efectuate 748 de controale pentru verificarea provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării lemnului, precum și pentru verificarea legalității transportului materialului lemnos. Pentru neregulile constatate, au fost înregistrate 123 de dosare penale, în care sunt cercetate 85 de persoane, și au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 230 de mii de lei. De asemenea, au fost confiscați peste 770 de metri cubi de lemn."

În plus, oamenii legii au verificat și legalitatea operațiunilor cu produse piscicole. Au fost instituite peste 480 de filtre rutiere și 750 de controale, în zonele de pescuit comercial sau recreativ, amenajări piscicole, asociații de profil, societăți comerciale și piețe. Polițiștii au constatat 73 de infracțiuni și au aplicat peste 1.700 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 800.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate 920 de unelte de pescuit interzise, folosite la capturarea sturionilor, 70 de plase monofilament, 35 de plase de pescuit din fir textil și șase ambarcațiuni, precum și cantități de pește pescuit ilegal.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2