Date companie
 
 
 
 

Amenzi în cazul firmelor care nu au deszăpezit arterele de circulație

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, amenzi, drumuri, bucuresti, zapada, deszapezire, biciclisti
 

Continuă aplicarea tratamentelor împotriva înghețului, pe străzile din București. Operatorii responsabili cu deszăpezirea din toate sectoarele au împrăștiat, noaptea trecută, materiale antiderapante. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, le-a cerut să acționeze în special în zona rampelor, pantelor, podurilor, pasajelor rutiere și a trotuarelor, stațiilor și refugiilor RATB. Mai mulți bicicliști, membri ai unei organizații, nu au mai așteptat însă intervenția firmelor de deszpăzire și s-au pus pe treabă. Au luat lopețile și au curățat aproape întreaga pistă pentru biciclete de pe Calea Victoriei.

AMBIANȚĂ "Hai la treabă! Hai că venim și noi imediat. E vreo lopată de schimb?"

Bicicliștii au decis să curețe singuri drumul, pentru că pe multe străzi era un strat gros de zăpadă.

VOX "Noi vrem să tragem un semnal de alarmă că autoritățile nu și-au făcut treaba și am venit, o parte dintre noi, ca să demonstrăm că foarte puțini oameni sunt de ajuns să curețe această pistă."

Și cei mici au pus umărul la treabă.

VOX "- Am venit să deszăpezesc pista de biciclete. - Vrei ca alți copii să urmeze exemplul tău? - Da. - Ce le transmiți? - Să vină să deszăpezească."

În Capitală, pentru ca nu s-a intervenit cu un număr suficient de utilaje, operatorii din sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6 au fost amendați, miercuri, cu câte 5.000 de lei. În județele Dâmbovița, Olt și Giurgiu, 12 administratori de drumuri au fost amendați de polițiști, pentru că nu au curățat șoselele de zăpadă. De asemenea, 114 șoferi de autoturisme și camioane au fost amendați pentru că nu aveau mașinile echipate cu anvelope de iarnă sau cu dispozitive omologate antiderapante. Polițiștii le recomandă șoferilor să se informeze despre starea drumurilor, să evite deplasările în zonele aflate sub cod galben de ninsori și lapoviță, să circule cu viteză adaptată în funcție de starea carosabilului și să păstreze o distanță mai mare în mers.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2