Date companie
 
 
 
 

Amenzi mai mari pentru șoferi, de la 1 ianuarie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, salariu, soferi, ianuarie, majorat
 

Amenzi mai mari pentru șoferi, în 2015! Cuantumul crește odată cu majorarea salariului minim pe economie, de la 900 la 975 de lei. În consecință, punctul de amendă va fi de 97,5 lei, în loc de 90 de lei. Șoferii care vorbesc la telefon fără handsfree, nu poartă centură de siguranță sau opresc neregulamentar vor plăti între 195 de lei și 300 de lei. Aceleași sume vor fi achitate în cazul în care conducătorul auto schimbă direcția de mers fără să semnalizeze sau lasă volanul liber în timpul deplasării. Amenzi cuprinse între 390 și 487,5 lei vor fi aplicate pentru staționare în locuri nepermise, depășirea limitei de viteză cu 30 de km/h sau echiparea mașinii cu anvelope de alte dimensiuni decât cele trecute în talon. Șoferii care conduc cu permisul expirat vor scoate din buzunare o sumă dublă și riscă să își piardă carnetul pentru 60 de zile, dacă nu respectă culoarea semaforului, produc un accident sau circulă pe contrasens. Cele mai mari amenzi, de până la 1.950 de lei, sunt suportate de cei care circulă, pe timp de iarnă, fără anvelope pentru sezonul rece. Totodată, pot rămâne fără permis timp de 90 de zile, dacă depășesc viteza maximă cu mai mult de 50 de kilometri pe oră.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Amenzi de 8,6 mil. de lei într-o săptămână ( 7 Noiembrie 2020 )

  Amenzi drastice pentru nerespectarea măsurilor impuse pentru limitarea răspândirii epidemiei de infectări cu noul coronavirus!

 • Amenzi de 120.500 de lei, în urma controalelor din Herăstrău ( 18 Octombrie 2020 )

  Amenzi uriașe, în urma controalelor efectuate de autorități, în acest weekend, la obiective cu profil alimentatie publica - terasă/ restaurant din zona Herăstrău!

 • Amenzi aspre, pentru ambrozie ( 26 August 2020 )

  În ciuda faptului că proprietarii de terenuri au fost somati să elimine ambrozia, Poliția Locală a descoperit zeci de terenuri năpădite de această plantă, în Capitală, în urma unor acțiuni de control din ultima perioadă.

 • Salariul mediu net, mai mare cu 119 lei în iunie față de luna mai ( 11 August 2020 )

  Vești bune de la Institutul Național de Statistică! În luna iunie, câștigul salarial mediu brut a fost de 5.369 de lei, cu 181 de lei mai mare față de luna precedentă, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.298 de lei, în creștere cu 119 lei.

 • Interlopul suspectat de uciderea lui Emi Pian, dus la audieri ( 7 August 2020 )

  Uciderea interlopului Florin Mototolea, zis Emi Pian, continuă să stârnească mari controverse. Principalul suspect în cazul de omor este Ciprian Napy, un interlop în vârstă de 27 de ani din clanul Rinu, care acționează...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2