Date companie
 
 
 
 

Amenzi mari pentru taximetriștii fără autorizație, într-un proiect de lege adoptat de Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : guvern, proiect, amenzi, parlament, lege, soferi, autorizatie, taxi
 

Amenzi dure pentru șoferii de taxi care transportă fără autorizație! Guvernul a adoptat un proiect de lege care prevede sancționarea usturătoare a persoanelor care efectuează transport public fără a avea autorizație în regim de taxi. Potrivit proiectului legislativ, șoferii de taxi prinși în neregulă riscă amenzi între 1.000 și 5.000 de lei.

AȘARLUIZA BOANTĂ, reporter "O călătorie cu taxiul prin București se poate transforma în cea mai urâtă experiență. Printre taxiurile înregistrate legal se strecoară și o mulțime de mașini care fac servicii de taximetrie fără autorizație. Călătorul care nimerește un astfel de taxi ajunge să achite pentru cursă și de 3 - 4 ori mai mult peste un tarif normal. Aceste mașini au, de obicei, aparate fără memorie fiscală și nu sunt înregistrate nicăieri."

Ca să fiți siguri că nu veți fi păcălit, cel mai bine este să faceți comandă telefonică sau să folosiți aplicațiile de pe telefonul mobil. Dacă nu aveți această posibilitate, asigurați-vă înainte să vă urcați în taxi că are plăcuțele roșii de autorizare, iar pe portierele din față are trecut tariful, iar pe spate, numărul de telefon al dispeceratului. Proiectul care prevede amendarea șoferilor fără autorizație a fost elaborat și pus în dezbatere de Ministerul Transporturile în luna iulie. Documentul adoptat în ședința de Guvern de marți a fost trimis către Parlament, pentru a fi votat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2