Date companie
 
 
 
 

Amenzi record, aplicate de Consiliul Concurenței, în 2011

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : amenzi, companii, Consiliul Concurentei
 

Consiliul Concurenței a aplicat, anul trecut, amenzi cât în toți cei 14 ani de la înființare! 11 dintre companiile controlate practicau concurența neloială, fapt pentru care s-au ales cu amenzi care au cumulat aproximativ 84 de milioane de euro.

BOGDAN CHIRITOIU, presedinte, Consiliul Concurenței: "Se apropie de 80% din amenzile date de la inființarea lui, până anul anterior."

Pe lista neagră și-ar putea face loc și băncile, care sunt verificate pentru atacul asupra leului, din 2008, dar și pentru comisioanele mari percepute magazinelor care acceptă plata cu cardul.

BOGDAN CHIRITOIU, presedinte, Consiliul Concurenței: "Retailerul vinde pixul ăsta la același preț și dacă plătești cash și dacă plătești cu cardul.(...) Probabil că o să pună prețul ăsta un pic mai mare și la plata cash, pentru că trebuie să acopere de undeva și comisionul ăla de card."

Cele mai mari amenzi s-au aplicat pentru fapte de abuz de poziție dominantă și pentru înțelegeri pe verticală între producători-distribuitori-vânzători. O problemă a Consiliului Concurenței rămâne faptul că nu reușește să finalizeze investigațiile decât după ce trec, în medie, 3 ani de la demararea lor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2