Miile de șoferi sancționați de mai multe ori pentru deplasările fără rovinietă pe drumurile naționale trebuie să știe că aceste amenzi multiple sunt abuzive, avertizează avocații implicați în astfel de dosare. Juriștii susțin că, paradoxal, amenzile cuprind contravaloarea rovinietei pe un an, însă conducătorii auto sancționați trebuie să-și procure apoi rovinieta. David Vasile are o casă în localitatea Lehliu Gară. Pentru că a circulat de mai multe ori pe Autostrada Soarelui fără rovinietă, iar înștiințările de plată i-au sosit abia după 6 luni, a reușit să strângă 15 amenzi în patru luni. Adică aproximativ 5.600 de lei.
DAVID VASILE, șofer "Am circulat pe A2, între București și Lehliu Gară. La km 12,5, pe teritoriul comunei Glina, sunt surprins atât la ducere, cât și la întoarcere, dovadă că am primit un număr atât de impresionant de procese verbale."
Cum nu a avut bani să le plătească pe toate, bărbatul s-a hotărât să dea statul în judecată și a câștigat.
ADRIAN CUCULIS, avocat "Apare ca un abuz că eu, ca și contravenient, sunt practic pedepsit de mai multe ori pentru aceeași faptă. Într-adevăr, am circulat de mai multe ori, dar fapta mea de bază care e? Am circulat fără rovinietă, iar CEDO condamnă acest lucru și îl interzice prin protocolul 11."
Sub umbrela unor legi care lasă loc de interpretări, compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a împărțit peste 7 sute de mii de procese verbale.
COSMIN POPESCU, director comercial, C.N.A.D.N.R. "Chiar dacă încalcă legea de 10 ori pe an, despăgubirea se aplică pentru data la care are loc contravenția. Pentru orice altă utilizare a drumului național trebuie să-și cumpere rovinietă."
Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională referitor la caracterul neconstituțional al celor două legi, iar răspunsul ar trebui să sosească în 30 de zile.
Comisarii Protecției Consumatorilor și polițiștii bucureșteni au desfășurat o amplă acțiune de control, sâmbătă și duminică, în cluburile de noapte din București. Echipele de control au verificat respectarea prevederilor legale...
Amenzi și măsuri de închidere, aplicate de Protecția Consumatorilor în campusurile universitare! Conform comunicatului transmis de ANPC, în urma neregulilor constatate în timpul controalelor efectuate în 82 de campusuri universitare...
Comisarii Protecției Consumatorilor au verificat 75 de blocuri alimentare ale unităților sanitare din București și din țară. În urma controalelor, au descoperit abateri la 55 dintre acestea. Printre problemele identificate de comisarii ANPC...
Polițiștii au intervenit la peste 2.500 de solicitări ale cetățenilor, la nivel național, în decurs 24 de ore. Conform unui comunicat al Poliției Române, aceștia au organizat 426 de acțiuni, pentru a preveni faptele antisociale, și au intervenit la mii de evenimente, dintre care 2.107 au fost sesizate de cetățeni prin apel la 112.
Elitele avocaturii românești, premiate, joi seară, în cadrul celei de-a patra ediții a galei Romanian Legal Awards! 30 de trofee au fost acordate anul acesta, pentru a răsplăti eforturile, inovația...
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019