Date companie
 
 
 
 

Amenzile prevăzute de noul Cod Rutier ar putea fi reduse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Septembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ponta, scandal, proiect, amenzi, rutier, antonescu, cod, dezbatere, hasotti, stroe
 

Proiectul noului Cod Rutier ar putea suferi mici ajustări! Cel puțin așa susține liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, după întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanții Ministerului de Interne.

PUIU HAȘOTTI, liderul senatorilor PNL "Și ministrul Radu Stroe și reprezentanții Ministerului de Interne sunt deschiși la mici ajustari, care trebuie făcute, în ce privește cuantumul amenzilor și în ce priveste perioadele de suspendare a permiselor. Niște sugestii au fost făcute și de domnii senatori. Domnul ministru le-a notat și va ține cont de ele."

În urma scandalurilor generate de ieșirea publică a șefului de la Interne, care anunța modificări în noua legislație rutieră, Biroul Permanent al PNL a decis să nu introducă proiectul pe ordinea de zi a Guvernului, pentru următoarele două săptămâni. Această perioadă va fi destinată dezbaterilor.

CRIN ANTONESCU, președintele PNL "Am avut o discuție asupra cauzelor, formulelor, soluțiilor și am convenit ca proiectul, în forma sa cea nouă, să nu fie introdus în săptămâna viitoare, în următoarele două săptămâni pe ordinea de zi, pentru a putea lăsa și mai mult timp unor discutii directe și inițiatorii proiectului și toți cei care sunt direct și explicabil legați de acest proiect!"

Președintele Senatului a acordat activității Guvernului nota 8, iar miniștrilor PNL nota 7. Antonescu a reclamat lipsa de comunicare a acestora pe politicile publice și a exemplificat prin cazul ministrului de Interne, Radu Stroe, care nu a consultat partidul în privința noului Cod Rutier. Ulterior, premierul Victor Ponta i-a cerut lui Stroe ca, la definitivarea acestui cod, să țină cont de numărul mare al deceselor rezultate în urma accidentelor. Potrivit lui Radu Stroe, consumul de alcool și conducerea fără carnet sunt principalele cauze care conduc la incidente rutiere. Sancțiunile din noua legislație au fost modificate substanțial față de proiectul de act normativ inițial. Cea mai mare amendă a fost stabilită la 9.600 lei, față de 16.000 de lei, cât era inițial. După un accident grav, șoferii riscă să rămână cu permisul suspendat, pentru o perioadă de cinci ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2