Date companie
 
 
 
 

Amprente ale lumii pictoriței Carmen Olteanu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Vernisaj Carmen Olteanu
 

Eveniment, în viața culturală a Capitalei! La Artoteca Bibliotecii Metropolitane a avut loc, joi-seară, vernisajul expoziției personale a pictoriței Carmen Olteanu, intitulată ”Amprente ale lumii mele”. Pictori, sculptori, critici de artă și iubitori ai artei plastice au fost prezenți la vernisaj. Au primit, astfel, mesajul trasmis de pictoriță prin lucrările sale, care deschid o fereastră către un univers interior, în care lumea este văzută ca un teatru de păpuși. Un spectacol vizual complex, care atrage și îndeamnă la reflecție.

RADU GEORGE SERAFIM, curatorul expoziției ”Marionetele, păpușile pot să aibă conotații diverse. De la unele sentimentale, la altele care, departe de a fi așa, pot să fie chiar răutăcioase. Carmen Olteanu găsește o altă formulă. O formulă metaforică a acestor păpuși marionete.”

ANA AMELIA DINCĂ, critic de artă ”Arta lui Carmen Olteanu este formată din pictură, obiect și artă video. Și dincolo de jocul aparent pe care îl sugerează aceste lucrări, dincolo de memoria copilăriei, conceptul artistei este unul care privește existența noastră.”

PAVEL ȘUȘARĂ, critic de artă ”E o pictură care derutează. La prima vedere e o pictură ludică, o pictură care implică foarte multă relaxare și joc, dar în esență e o pictură tristă și dramatică, fiindcă tot imaginarul acesta legat de păpușă, care este cuplat cumva cu ideea de feminitate, aduce totul în spațiul unei condiții tragice și deprimante în lumea de astăzi.”

CARMEN OLTEANU, artist plastic ”În acest demers al meu cu ”Amprente ale lumii mele”, sigur, lumea mea interioară reprezintă, bineînțeles, partea care animă corpul. E vorba de partea spirituală, de partea de suflet. E vorba de stările și de, chiar cum vă povesteam, acele dorințe pe care, de exemplu, o fată tânără sau mai în vârstă le are să-și îmbunătățească partea fizică. Ele vin tot dintr-o psihologie, dintr-o dorință de a a fi apreciată, de a fi iubită. Omul, până la urmă, își dorește iubire.”

RALUCA ”Eu sunt o iubitoare a frumosului colorat și asta mi-a plăcut întotdeauna la Carmen. Creează lucruri foarte vesele, foarte vii. Am avut ocazia și plăcerea să o văd chiar în studio cum lucra. Este o femeie minunată și consider cumva că îi arată și personalitatea aceste capodopere. Chiar le consider capodopere.”

ANTONIA ”Sunt foarte frumoase și mă uimesc. Văd munca depusă în ele și chiar sunt superbe și îmi plac.”

A.S. ȘERBAN DIMITRIE STURDZA ”Privirile personajelor sunt deosebit de pătrunzătoare. Cromatica este o cromatică călduroasă. Atmosfera este una care te duce cu gândul atât la copilărie, cât și la chestiuni metafizice. Carmen Olteanu are o prospețime extraordinară în abordările sale.”

Cu ocazia vernisajului, pictorița Carmen Olteanu a primit trofeul Apollon pentru Cultură, Artă și Civilizație, din partea Societății Culturale Apollon, din care fac parte peste 500 de oameni de cultură. Vernisajul a fost marcat și printr-un moment muzical aparte, realizat de muzicianul Gabriel Bălașa.

(AMBIANȚĂ MUZICALĂ)

Carmen Olteanu este doctor în Arte Plastice și Decorative și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Ea are în palmares multiple expoziții în țară și străinătate. Deosebit de apreciate în lumea culturală, picturile sale se regăsesc, la ora actuală, în colecții particulare din țară și de peste hotare. De-a lungul carierei, Carmen Olteanu a primit numeroase diplome și distincții pentru contribuția adusă culturii. Iubitorii de artă pot vizita expoziția de la Artoteca Bibliotecii Metropolitane, până pe 9 iunie.


Amprente ale lumii pictoriței Carmen Olteanu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2