Date companie
 
 
 
 

Analistul economic Mircea Coșea și-a lansat volumul ”Banii României”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, economia, volum, mircea, romaniei, cosea, banii
 

România are resurse, dar, din păcate, nu sunt gestionate cum trebuie! Este mesajul transmis de analistul economic Mircea Coșea, prin lansarea noului volum "Banii României". El spune că structura economică a țării noastre nu își valorifică resursele și că am ajuns să depindem tot mai mult de alte țări. Fapt care va continua și pe viitor, dacă oamenii din fruntea țării nu vor implementa câteva măsuri, care se regăsesc și în noul volum, arată Mircea Coșea.

MIRCEA COȘEA, analist economic "E inacceptabil! Este o rușine națională. La resursele atât de bogate ale României, nu e posibil să îți bați joc de ele. Nu e posibil să nu răspunzi cu capul față de cei care te-au ales."

Profesor universitar doctor Mircea Coșea susține că actuala structură economică este rămasă în urmă și nu distribuie banii în mod echitabil. Mai mult, guvernanții postrevoluționari nu au ținut cont de adevăratele probleme economice cu care ne confruntăm. De altfel, ideea acestui volum i-a venit de la răspunsul preferat al politicienilor, atunci când sunt luați la rost pentru că nu modernizează infrastructura României: "Nu sunt bani!".

MIRCEA COȘEA, analist economic "M-am întrebat dacă omul de rând înțelege că nu sunt bani în România. Și dacă e adevărat că nu sunt bani. Este o carte care se adresează celor care doresc să știu cum merge economia astăzi."

BOGDAN CHIRIEAC, jurnalist "Adesea ceea ce se scrie sau ce se spune nu convine puterii. Întotdeauna a fost un vizionar. A fost cu câțiva pași înainte. Din anii 1990, prof. Coșea ne-a spus mereu ce se va întâmpla în economie, cu 5-10 ani înainte."

Sociologii spun că mass-media poate interveni, prin a organiza dezbateri referitoare la viitorul economic al României.

VAL VÂLCU, sociolog "Este nevoie pentru că atitudinile față de oamenii de afaceri români, singurii care ne pot scoate din această situație, este peiorativă. Aici este rolul presei."

Concluziile lui Mircea Coșea sunt susținute și de datele publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că aproape 70% din alimentele pe care le consumăm provin din import. Pe Mircea Coșea îl puteți regăsi în fiecare joi și vineri la Miezul Problemei, alături de Elena Oprea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Adrian Năstase, la judecată cu Iohannis și Orban ( 14 Mai 2020 )

  Nemulțumit că i s-a retras Steaua României, Adrian Năstase i-a chemat în judecată pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban. Fostul politician a deschis un proces la Curtea de Apel București și cere judecătorilor să anuleze...

 • PNL și-a stabilit prioritățile ( 3 Septembrie 2019 )

  PNL și-a stabilit obiectivele pentru sesiunea parlamentară care va începe luna aceasta. Prioritară este depunerea unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului, pentru că, potrivit liderului PNL Ludovic Orban, ”orice lună în care guvernul...

 • Simona Halep, decorată cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de cavaler ( 30 Iulie 2019 )

  Simona Halep a primit cea mai înaltă distincție acordată de statul român! Președintele Klaus Iohannis i-a acordat campioanei de la Wimbledon, Ordinul Național "Steaua României" în grad de cavaler, pentru succesul răsunător obținut...

 • Nava-școală ”Mircea”, în marș de instrucție ( 5 Mai 2019 )

  Bricul „Mircea” a plecat în călătorie, pe mările și oceanele lumii. Nava-școală a ridicat ancora, duminică dimineață, din portul Constanța, și a plecat în tradiționalul marș internațional de instrucție, cu 179 de persoane la bord.

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2