Date companie
 
 
 
 

Analistul economic Mircea Coșea și-a lansat volumul ”Banii României”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, economia, volum, mircea, romaniei, cosea, banii
 

România are resurse, dar, din păcate, nu sunt gestionate cum trebuie! Este mesajul transmis de analistul economic Mircea Coșea, prin lansarea noului volum "Banii României". El spune că structura economică a țării noastre nu își valorifică resursele și că am ajuns să depindem tot mai mult de alte țări. Fapt care va continua și pe viitor, dacă oamenii din fruntea țării nu vor implementa câteva măsuri, care se regăsesc și în noul volum, arată Mircea Coșea.

MIRCEA COȘEA, analist economic "E inacceptabil! Este o rușine națională. La resursele atât de bogate ale României, nu e posibil să îți bați joc de ele. Nu e posibil să nu răspunzi cu capul față de cei care te-au ales."

Profesor universitar doctor Mircea Coșea susține că actuala structură economică este rămasă în urmă și nu distribuie banii în mod echitabil. Mai mult, guvernanții postrevoluționari nu au ținut cont de adevăratele probleme economice cu care ne confruntăm. De altfel, ideea acestui volum i-a venit de la răspunsul preferat al politicienilor, atunci când sunt luați la rost pentru că nu modernizează infrastructura României: "Nu sunt bani!".

MIRCEA COȘEA, analist economic "M-am întrebat dacă omul de rând înțelege că nu sunt bani în România. Și dacă e adevărat că nu sunt bani. Este o carte care se adresează celor care doresc să știu cum merge economia astăzi."

BOGDAN CHIRIEAC, jurnalist "Adesea ceea ce se scrie sau ce se spune nu convine puterii. Întotdeauna a fost un vizionar. A fost cu câțiva pași înainte. Din anii 1990, prof. Coșea ne-a spus mereu ce se va întâmpla în economie, cu 5-10 ani înainte."

Sociologii spun că mass-media poate interveni, prin a organiza dezbateri referitoare la viitorul economic al României.

VAL VÂLCU, sociolog "Este nevoie pentru că atitudinile față de oamenii de afaceri români, singurii care ne pot scoate din această situație, este peiorativă. Aici este rolul presei."

Concluziile lui Mircea Coșea sunt susținute și de datele publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că aproape 70% din alimentele pe care le consumăm provin din import. Pe Mircea Coșea îl puteți regăsi în fiecare joi și vineri la Miezul Problemei, alături de Elena Oprea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2