Date companie
 
 
 
 

Analistul economic Mircea Coșea și-a lansat volumul ”Banii României”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, economia, volum, mircea, romaniei, cosea, banii
 

România are resurse, dar, din păcate, nu sunt gestionate cum trebuie! Este mesajul transmis de analistul economic Mircea Coșea, prin lansarea noului volum "Banii României". El spune că structura economică a țării noastre nu își valorifică resursele și că am ajuns să depindem tot mai mult de alte țări. Fapt care va continua și pe viitor, dacă oamenii din fruntea țării nu vor implementa câteva măsuri, care se regăsesc și în noul volum, arată Mircea Coșea.

MIRCEA COȘEA, analist economic "E inacceptabil! Este o rușine națională. La resursele atât de bogate ale României, nu e posibil să îți bați joc de ele. Nu e posibil să nu răspunzi cu capul față de cei care te-au ales."

Profesor universitar doctor Mircea Coșea susține că actuala structură economică este rămasă în urmă și nu distribuie banii în mod echitabil. Mai mult, guvernanții postrevoluționari nu au ținut cont de adevăratele probleme economice cu care ne confruntăm. De altfel, ideea acestui volum i-a venit de la răspunsul preferat al politicienilor, atunci când sunt luați la rost pentru că nu modernizează infrastructura României: "Nu sunt bani!".

MIRCEA COȘEA, analist economic "M-am întrebat dacă omul de rând înțelege că nu sunt bani în România. Și dacă e adevărat că nu sunt bani. Este o carte care se adresează celor care doresc să știu cum merge economia astăzi."

BOGDAN CHIRIEAC, jurnalist "Adesea ceea ce se scrie sau ce se spune nu convine puterii. Întotdeauna a fost un vizionar. A fost cu câțiva pași înainte. Din anii 1990, prof. Coșea ne-a spus mereu ce se va întâmpla în economie, cu 5-10 ani înainte."

Sociologii spun că mass-media poate interveni, prin a organiza dezbateri referitoare la viitorul economic al României.

VAL VÂLCU, sociolog "Este nevoie pentru că atitudinile față de oamenii de afaceri români, singurii care ne pot scoate din această situație, este peiorativă. Aici este rolul presei."

Concluziile lui Mircea Coșea sunt susținute și de datele publicate de Institutul Național de Statistică, care arată că aproape 70% din alimentele pe care le consumăm provin din import. Pe Mircea Coșea îl puteți regăsi în fiecare joi și vineri la Miezul Problemei, alături de Elena Oprea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Nava-școală ”Mircea”, în marș de instrucție ( 5 Mai 2019 )

  Bricul „Mircea” a plecat în călătorie, pe mările și oceanele lumii. Nava-școală a ridicat ancora, duminică dimineață, din portul Constanța, și a plecat în tradiționalul marș internațional de instrucție, cu 179 de persoane la bord.

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 • "Aici sunt banii dumneavoastră", în Sectorul 6 ( 11 Aprilie 2019 )

  Protest inedit al mai multor locuitori ai sectorului 6 din Capitală! Ei au amplasat pe Bulevardul Iuliu Maniu, din doi în doi metri, pancarte pe care scrie "Aici sunt banii dumneavoastră". Oamenii sunt revoltați de modul în care...

 • Piatra Neamț, gazdă primitoare ( 19 Martie 2019 )

  Orașul Piatra Neamț, gazdă primitoare pentru Național FM! Primul care s-a bucurat de prezența noului post de radio din oraș a fost chiar primarul Dragoș Chitic, care a dorit să ureze echipei Național FM, un călduros bun venit.

 • Pietrenii pot asculta programele Național FM pe frecvența 100,7 FM ( 19 Martie 2019 )

  Debut cu dreptul pentru Național FM la Piatra Neamț! Pietrenii prezenți la concertul de excepție organizat în cinstea lansării noii frecvențe le-au spus realizatorilor emisiunilor Național FM ce muzică își doresc să asculte, de aici înainte. Pe scenă au urcat, rând pe rând, artiști de excepție, precum Valy Stoleru Band, Andreea Antonescu, Pepe sau trupa Proconsul.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2