Date companie
 
 
 
 

Anchetă amplă în cazul planorului prăbușit în Masivul Postăvarul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, brasov, ancheta, aviatic, parchet, planor, postavarul, autolaborator, criminalistic
 

Anchetă în cazul planorul prăbușit în Masivul Postăvarul! O echipă complexă de experți specializați în investigarea accidentelor aviatice, din cadrul Institutului Național de Criminalistică, face cercetări la fața locului, cu ajutorul unui autolaborator criminalistic. Ancheta în acest caz este coordonată de către procurorul general Sorin Vasilache, din cadrul Parchetului Curții de Apel Brașov, precum și de Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

VOX "În apropiere de Muchia Cheii, de la Cabana Postăvaru, ar fi un traseu de 3-4 km, câteva ore de mers. Avem 4 echipe de la 4 posturi montane, jandarmii aflați în serviciu, salvamontiștii din zona Postăvarul și criminaliștii de la Poliția Brașov. Am avut în vedere planorul pe toate traseele, dar, se pare că din cauza vegetației, nu a fost vizibil și nu a fost găsit."

În interiorul epavei a fost găsit cadavrul în stare avansată de descompunere al pilotului Mircea Crăciun. Familia își pierduse orice speranță că-l va mai găsi.

prin telefon: DOINA HOSS, sora pilotului "Am plecat să-l căutăm după diverse indicii, după orice informație care a venit. Am luat-o în considerare. Dar niciuna nu ne-a dus în zona asta. Informațiile, toate, erau toate în alte direcții."

Resturile aparatului de zbor au fost descoperite după ce un turist a anunțat la 112 că a văzut bucăți dintr-un planor în Muchia Cheii. Echipe mixte de salvamontiști, polițiști, jandarmi montani și pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență s-au deplasat rapid la fața locului. În cursul verii, o zonă de peste o mie de hectare a fost de mai multe ori verificată, însă aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza vegetației foarte dese.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2