Date companie
 
 
 
 

Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Accident feroviar Galati
 

Anchetă de amploare după accidentul feroviar mortal din gara din Galați! Atenție! Urmează informații și imagini cu un puternic impact emoțional! Locomotiva unui tren a lovit un vagon de călători. Tragicul eveniment s-a soldat cu moartea unei femei și cu rănirea a trei bărbați. Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, a transmis, printr-un comunicat de presă, condoleanțe familiei îndoliate dar a subliniat că nu își poate asuma subfinanțarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani. Și Adrian Vlaicu, reprezentant marketing și comunicare CFR Călători SA a făcut câteva precizări în legătură cu acest tragic eveniment.

prin tel: ADRIAN VLAICU, reprezentant, marketing și comunicare, CFR Călători SA

"Cu profund regret, toți feroviarii sunt alături de familia îndurerată și CFR Călători va asigura și va acorda întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă familiei îndurerate. Cauzele care au generat acest accident urmează să fie stabilite de comisia de cercetare a Agenției de Investigare Feroviară, care a preluat toate probele și face toate verificările necesare la materialul rulant, la locomotivă, la vagon și, bineînțeles a personalului care a fost implicat."

Și polițiștii au întocmit un dosarul penal pentru infracțiunile de distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs acest tragic eveniment. Reamintim că trenul Regio urma să plece din Galați, către Mărășești. Cu un sfert de oră înainte de plecare, ar fi trebuit să-i fie atașată locomotiva, care sosise de la Ploiești fără probleme. Însă în timp ce se apropia de vagon, lucrurile au luat o altă întorsătură. Din declarația mecanicului, reiese că locomotiva s-a accelerat brusc și că a încercat să acționeze sistemul de frânare, dar acesta nu a mai frânat, iar ceasul vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziția 75 km/h. În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact și s-a deplasat aproximativ 80 metri. În momentul producerii impactului, în vagonul de călători se afla partida trenului, formată din șeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum și un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani. Din nefericire, salvatorii au găsit-o pe femeie în stop cardio-respirator și au reușit să o resusciteze, însă, a murit pe patul de spital. Și celelalte trei persoane au ajuns la spital, cu răni grave. Mecanicul și conductorul de tren au fost testați cu aparatul alcooltest, iar rezultatele au fost negative. Colegii femeii care s-a stins din viață au aprins candele la peronul unde s-a întâmplat nenorocirea și spun că locomotivele sunt foarte vechi. Acesta este al doilea accident feroviar în ultimele două săptămâni. Primul a avut loc la Roșiorii de Vede, din județul Teleorman după ce mecanicul locomotivei nu a frânat, deși semnalul era roșu. În urma celor două accidente, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a solicitat CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.


Anchetă de amploare după accidentul feroviar din Galați

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2