Date companie
 
 
 
 

Ancheta în cazul decesului fetiței înecate în fosa septică scoate la iveală multe nereguli

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoala, fetita, moarta, fosa, septica, viisoara
 

Moartea fetiței de 8 ani din localitatea dâmbovițeană Viișoara, care s-a înecat în fosa septică a școlii, a scos la iveală mai multe nereguli. Părinții celor trei eleve de clasa a doua care au căzut luni în fosă sunt disperați și nu înțeleg de ce nimeni nu a luat măsuri pentru protejarea zonei. Directoarea unității de învățământ spune că a cerut de mai multe ori Primăriei fonduri pentru repararea toaletei.

SORIN ION, inspector școlar general, I.S.J. Dâmbovița "Conducerea școlii a declarat că a făcut nenumărate referate către primarie pentru a se construi un grup sanitar în interiorul școlii. N-am văzut și răspunsuri."

Mecanicul școlii este cel care a auzit strigătele de ajutor ale fetițelor, însă a reușit să scoată la suprafață doar două dintre ele. Si asta după ce dalele din beton pe care săreau minorele au cedat sub greutatea lor.

LOREDANA STAN, director, Școala Generala Viișoara "Le-am fixat de fiecare dată, au fost verificate să știți de fiecare dată au fost verificate, mă gândesc probabil și de la dezghețul și zăpada asta s-au mai măcinat."

Abia când directoarea a făcut prezența, și-a dat seama că, de fapt, lipsește o fetiță.

MIHAI DANIEL, mecanic, Scoala Generala Viișoara "Le-am întrebat dacă a mai fost cineva cu ele au declarat că nu, am venit la doamna directoare le-am spus să numere copii au spus că da, lipsește un copil."

Autoritățile locale dau vina pe constructor.

ȘTEFAN PREDESCU, viceprimar, comuna Ulmi "- Placa nu trebuia prinsă? - Placa, numai constructorul trebuie să știe dacă trebuia prinsă sau nu trebuia prinsă."

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște verifică dacă lucrarea a fost bine făcută și de ce nimeni nu a împrejmuit zona pentru a se evita nenorocirea. Abia după această tragedie, o plasă de sârmă a fost montată în perimetrul fosei septice. Potrivit anchetatorilor, cei care vor fi găsiți vinovați ar putea fi acuzați de ucidere din culpă și neglijență în serviciu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Profesorul bătăuș din județul Bistrița-Năsăud, încătușat ( 20 Ianuarie 2020 )

  Un profesor condamnat pentru abuz față de elevi a fost încătușat în fața școlii. Este vorba despre profesorul de sport din comuna Șanț, județul Bistrița-Năsăud, condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare...

 • Ministrul Educației anunță cinci măsuri pentru debirocratizare ( 13 Ianuarie 2020 )

  Prima zi de școală a semestrului al doilea vine cu noi măsuri de la ministerul Educației. Monica Anisie, ministul de resort, a anuțat că începe debirocratizarea!

 • Lecție de astrofizică pentru elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 din București ( 25 Noiembrie 2019 )

  Fizica poate fi extrem de captivantă și distractivă! Elevii Școlii Gimnaziale nr. 59 ”Dimitrie Sturdza” din Capitală au avut ocazia să descifreze tainele astrofizicii într-un mod inedit. Ghid le-a fost fizicianul și cercetătorul Cristian Presură.

 • Control la spitalul din Brăila, în cazul tinerei care a murit la o lună după ce a născut ( 8 Noiembrie 2019 )

  Noul ministru al Sănătății, Victor Costache, cere conducerii Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean. Demersul ministrului vizează cazul unei tinere în vârstă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2