Date companie
 
 
 
 

Anchetă în cazul fabricii de bani falși de la Oradea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Septembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : euro, bani, ancheta, fabrica, oradea, roman, falsi, grup, infractional, italia, italieni, diicot, mafia
 

Anchetă în cazul fabricii de bani falși, descoperită la Oradea! Potrivit anchetatorilor, cel puțin 33 de milioane de euro au fost falsificate până acum, la o tipografie clandestină. Patru italieni și un român sunt urmăriți penal în acest caz. Italienii sunt bănuiți că fac parte dintr-o organizație mafiotă. Membrii grupului infracțional, ajutați și de un român, scoteau pe bandă rulantă bancnote de 20, 50 și 100 de euro. Ulterior, banii falsificați erau depozitați la sediile unor societăți comerciale și distribuiți în țările din vestul Europei.

ALINA BICA, procuror șef, D.I.I.C.O.T. "- Banii nu au fost distribuiți pe piata internă. Ei erau transportați către gruparea de crima organizată din Milano. Au fost identificate matrițele și instrumentele pentru falsificarea banilor. - Ce sume s-au găsit? - În Italia, 20 de milioane de euro și, în România, 13-14 milioane de euro."

Pentru tipărirea banilor falși, membrii grupării procurau hârtia și vopselurile, precum și celelalte materiale necesare asigurării elementelor de siguranță ale falsului. În graba de a produce cantități mari de bani, au făcut, însă, și greșeli. Aproape trei milioane de euro, cu defecte de producție, au fost aruncate la gunoi. În alte locuri, procurorii au găsit bancnote false rupte sau arse.

ALINA BICA, procuror șef, D.I.I.C.O.T. "Avem de a face cu cea mai mare captură de monedă falsificată, din '89 încoace."

În urma perchezitiilor efectuate de procurorii D.I.I.C.O.T., 20 de persoane, martori și suspecți, au fost duse la audieri. Și autoritățile din Italia au ridicat, în urmă cu două zile, trei persoane care fac parte din aceeași grupare. Direcția Națională Antimafia din Italia a confiscat, la momentul respectiv, 19 milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2