Date companie
 
 
 
 

Anchetă în cazul femeii care s-a aruncat în gol de pe un bloc din București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Mai 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pompieri, bucuresti, sinucidere, bloc, isu, femeie, arafat, comisie, negociatori, saltea
 

O comisie mixtă a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Poliției Române va analiza măsurile luate în cazul femeii care s-a aruncat, vineri seară, de pe un bloc din centrul Capitalei, unde a stat mai bine de 30 de ore amenințând că se sinucide, în timp ce negociatorii Poliției și pompierii au încercat neîntrerupt să o salveze, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne. Se vor lua măsuri dacă se constată că nu s-au respectat toți pașii, a mai precizat Arafat. Femeia care a stat zeci de ore pe blocul de opt etaje de pe strada George Enescu din București s-a aruncat în gol vineri-seară și a murit pe loc, la contactul cu pământul. Nenorocirea s-a întâmplat chiar sub ochii polițiștilor, pompierilor și medicilor care au stat la fața locului non-stop. Cu doar o oră înainte ca femeia să-și pună în practică amenințarea, a fost adusă o saltea pneumatica de salvare, însă pompierii nu au mai apucat să o folosească.

AMBIANȚĂ  "N-au făcut nimic ca s-o salveze!"

Femeia, în vârstă de 53 de ani, s-a urcat pe bloc joi-dimineață și a amenințat că se sinucide. Potrivit apropiaților, ea ar fi fost afectată de moartea unicului ei copil, o fată de 23 de ani, care a murit de cancer de cancer. În plus, femeia avea probleme financiare. Înainte de a se urca pe clădire, ea ar fi anunțat-o pe casiera blocului că dorește să moară pentru a-și revedea fiica.

VOX "I-a murit o fetița și de la fetiță a făcut o depresie. Aștia n-au plătit-o că nu făcea curățenie, sunt de vină locatarii. Și de asta? Da, că nu-i ajung banii să facă parastasul la fetiță."

Cât timp a stat femeia pe terasa blocului au existat nenumărate tentative de a o face să se răzgândească. Pe bloc au urcat, rând pe rând, soțul acesteia, un preot și chiar și cea mai bună prietenă. Aceștia au încercat să o convingă să renunțe la gândul sinuciderii, dar fără succes. Negociatorii Poliției Capitalei au încercat, de asemenea, să o convingă să renunțe la gestul sinucigaș. Între timp, din cauză că în București nu mai există o platformă specială pentru prinderea victimei în astfel de situații, a fost adusă una din Argeș, cu o oră și jumătate înainte ca femeia să se arunce. Platformele de acest fel, ca niște perne, se înalță și pot suporta până la 100 de kilograme. Potrivit declarației secretarului de stat Raed Arafat, aceste perne speciale trebuie umflate chiar la locul unde urmează a fi folosite. De fiecare dată când se încerca vreo manevră de pregătirea platformei, femeia devenea, însă, agitată, iar pompierii se vedeau nevoiți să renunțe.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "A fost adusă această pernă care a fost o oră jumate, când s-a tentat să fie umflată, femeia din nou s-a agitat și s-a hotărât să fie lăsată lângă bloc, dar nu s-a umflat."

Vineri-seară, la capătul a zeci de ore de tensiuni, sub privirile oamenilor și ale negociatorilor, femeia s-a aruncat în gol și a murit pe loc.

AMBIANȚĂ "Doamne, iart-o!"

Soțul femeii susține, acum, că autoritățile nu au depus toate eforturile pentru a o salva.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2