Date companie
 
 
 
 

Ancheta in cazul masacrului din coafor scoate la iveala ilegalitati in acordarea permisului de port-arma lui Vladan

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : permis, plangeri, agresor, politisti, arma, sotia, violenta, vladan, ilegalitati
 

Toți posesorii de arme letale din România vor fi reevaluați, după tragedia de la coaforul din Dorobanți. Motivul principal: autorul masacrului de la Perla a obținut permisul pentru armă în mod ilegal. Din dosarul de autorizare, depus de Gheorghe Vlădan, lipseau mai multe acte. In urma controlului intern dispus de șeful Poliției Române, s-a decis ca 3 dintre angajații Serviciului Arme și Muniții să răspundă în fața justiției.

LIVIU POPA, șeful Poliției Române "Lipsea avizul psihologic, cazierul judic si fisa de cunoastere a petentului care ceruse autorizatia de detinere. Urmare a constatarilor facute, vom sesiza parchetul cu privire la comiterea infractiunii de neglijenta in serviciu fata de ofiterii implicati in autorizarea detinatorului de arma."

Dosarul i-ar fi fost întocmit lui Gheorghe Vlădan de agentul principal Nae Radu. Polițistul a fost arestat la sfârșitul anului trecut, pentru că ar fi dat date confidențiale din dosar unor cămătari.

LIVIU POPA, șeful Poliției Române "Cred ca Romania nu este o tara care sa impuna folosirea armei letale pentru autoaparare. Cred ca toate aceste conditii in care se poate obtine o arma letala trebuie inasprite si de asta am cerut colegilor mei sa faca propuneri foarte clare."

De asemenea, 4 lucrători ai secței 14 de Poliție sunt cercetați pentru modul în care au soluționat plângerea depusă recent de soția agresorului, Florina Vlădan. In total, vecinii si cunoștințele agresorului au depus de-a lungul timpului 14 plângeri împotriva lui Gheorghe Vlădan. Mai mult, din cercetări reiese că unul dintre lucrătorii secției l-ar fi sunat pe atacator cu 3 ore și jumătate înaintea tragediei și i-ar fi citit la telefon conținutul plângerii depuse de soția acestuia. Primul care a plătit cu postul în urma atacului armat a fost chiar șeful Poliției Capitalei, chestorul Viorel Vasile, schimbat din funcție. El a fost înlocuit cu unul dintre adjuncți, comisarul șef Lucian Guran.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2