Date companie
 
 
 
 

Anchetă în cazul muncitorilor striviți sub malul de pământ, surpat în timp ce săpau la o fântână

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, morti, ancheta, pamant, muncitori, fantana, mal, podu, turcului
 

Anchetă în cazul morții celor doi muncitori la Podu Turcului, în județul Bacău! Anchetatorii trebuie să stabilească cine este vinovat pentru implicarea muncitorilor într-o lucrare neasigurată corespunzător. Patru oameni au fost prinși, vineri, sub un mal de pământ, în timp ce săpau o fântână. Deși ajunseseră cu săpăturile la nouă metri adâncime, ei nu au consolidat malurile fântânii. Alți doi muncitori, care se aflau la suprafață, au dat alarma și la fața locului au intervenit echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

AMBIANȚĂ "Aveți grija la tuburi, să nu plece tuburile încolo!"

Pompierii au dus o luptă contracronometru pentru salvarea victimelor prinse sub valul de pământ. Doi dintre muncitori erau în viață când au fost scoși la suprafață și au fost trimiși de urgență la spital cu ambulanța.

VOX "E bine, e la spital, la Podul Turcului. Are mână ruptă și un pic, aici, la față."

A urmat o intervenție dramatică pentru recuperarea celorlalți doi muncitori. Familiile acestora au auzit despre nenorocire și au venit într-un suflet la fața locului.

VOX "S-a dus să facă și el un ban și s-a întâmplat necazul. Poate o fi în viață, nu știu! Tare greu fără bărbat!"

Pompierii au avut o misiune extrem de dificilă. În orice moment, din salvatori puteau deveni victime, așa că au fost necesare măsuri speciale. În timp ce unii săpau, alții consolidau în permanență malurile.

ILIE HALASANU, purtător de cuvânt, I.S.U. Bacău "Intervenție extrem de dificilă datorită faptului că victimele sunt prinse la o adâncime de aproximativ 9 metri, terenul instabil."

După câteva ore de săpături, trupurile celor doi bărbați au fost scoase la suprafață. Elicopterul S.M.U.R.D. aflat în misiune a așteptat în zadar să-i ducă la spital pentru a fi salvați de medici. Din păcate, muncitorii nu mai erau în viață. Unul dintre ei avea 60 de ani. Celălalt avea 40 de ani și a lăsat în urma sa trei copii minori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2