Date companie
 
 
 
 

Anchetă la Școala 133 din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primar, scoala, 133
 

Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

TORA APETRII, reporter
"Raportul preliminar arată că substanțele au fost lăsate să acționeze 6 ore, în loc de 90 de minute, cât este timpul maxim de expunere a biocidului. Drept urmare, cei mici vor rămâne acasă toată săptămâna."

Primarul Sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluță, a anunțat că a reziliat contractul cu firma care a realizat dezinfecția de la Școala nr. 133. De asemenea, a fost demarată în regim de urgență o nouă procedură de contractare.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar sector 4

”De luni, când copiii revin la cursuri, să evităm orice incident, ca cele pe care le-am văzut în alte părți ale țării. Să ne asigurăm, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, că nu mai există niciun fel de pericol. Primăria a lucrat și în anul 2019 cu această firmă. A avut un număr de 94 de treceri la nivelul celor 74 de clădiri ce aparțin Sectorului 4. Am avut, în continuare, solicitări, dar ceea ce vă pot spune e următorul lucru, și e cea mai importantă măsură pe care am luat-o astăzi. Pentru că, în mod evident, firma nu și-a îndeplinit în mod corect sarcinile, am decis rezilierea contractului și demararea în regim de urgență a unei noi proceduri, astfel încât, în cel mai scurt timp, până mâine, pentru că mai avem cazuri de gripă în continuare în sector, să putem face această activitate cu o altă societate comercială”

După ce la școală 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă, au fost luate măsuri de igienizare. Școala a anunțat primăria, iar o firmă specializată a făcut operațiuni de dezinfectare, dar și de dezinsecție. În clădire învață aproximativ o mie de copii împărțiți în două serii. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza. Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simțit rău, inspectorii au constatat că dimineața cursurile au durat doar o oră și jumătate. Inspectorii de Sănătate Publică vor verifica firma care a făcut dezinsecție și dezinfecție în clase.


Anchetă la Școala 133 din Capitală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fiul primarului din Crizbav a tăiat degetul unui băiat și l-a dat la câini ( 2 Iulie 2020 )

  Fiul primarului din comuna Crizbav, proprietar de stână, este acuzat că a tăiat cu toporul degetul unui adolescent și l-a dat la câini. Victima, care nu are familie, a muncit la stâna acestuia, însă, din cauză...

 • Elevii de-a VIII-a, de la Școala Gimnazială nr.59 din București, moment emoționant ( 18 Iunie 2020 )

  Ultimul careu din curtea școlii, la finalul clasei a VIII-a, este un moment emoționant pentru fiecare copil. Este momentul încheierii unei etape a vieții de elev și un nou pas către viitor. La Școala Gimnazială nr. 59...

 • Corturi pentru cursuri, la școlile aglomerate. Tunelurile de dezinfecție, periculoase pentru sănătate ( 9 Iunie 2020 )

  Din toamnă, elevii ar putea merge prin rotație la școală, dacă ne vom confunta cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19. Ministrul Educației, Monica Anisie nu exclude scenariul ca orele de curs să se desfășoare...

 • Elevii din anii terminali s-au întors la școală ( 2 Iunie 2020 )

  Elevii din anii terminali s-au întors la școală! Între 2 și 12 iunie se vor realiza numai activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. În această perioadă, durata activităților petrecute de elevi în sălile de clasă nu va fi mai mare de trei ore pentru elevii de liceu și de două ore pentru elevii de gimnaziu, iar pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, activitatea de pregătire nu va dura mai mult de patru ore pentru elevii de liceu și trei ore pentru gimnaziu.

 • Tânără amendată pe motiv că l-a criticat pe primar pe facebook ( 15 Aprilie 2020 )

  Românii sunt amendați și pentru postările de pe rețelele de socializare, nu numai pentru încălcări ale restricțiilor impuse prin ordonanțe militare. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2