Date companie
 
 
 
 

Anchetă la Școala 133 din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primar, scoala, 133
 

Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

TORA APETRII, reporter
"Raportul preliminar arată că substanțele au fost lăsate să acționeze 6 ore, în loc de 90 de minute, cât este timpul maxim de expunere a biocidului. Drept urmare, cei mici vor rămâne acasă toată săptămâna."

Primarul Sectorului 4 din Capitală, Daniel Băluță, a anunțat că a reziliat contractul cu firma care a realizat dezinfecția de la Școala nr. 133. De asemenea, a fost demarată în regim de urgență o nouă procedură de contractare.

DANIEL BĂLUȚĂ, primar sector 4

”De luni, când copiii revin la cursuri, să evităm orice incident, ca cele pe care le-am văzut în alte părți ale țării. Să ne asigurăm, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, că nu mai există niciun fel de pericol. Primăria a lucrat și în anul 2019 cu această firmă. A avut un număr de 94 de treceri la nivelul celor 74 de clădiri ce aparțin Sectorului 4. Am avut, în continuare, solicitări, dar ceea ce vă pot spune e următorul lucru, și e cea mai importantă măsură pe care am luat-o astăzi. Pentru că, în mod evident, firma nu și-a îndeplinit în mod corect sarcinile, am decis rezilierea contractului și demararea în regim de urgență a unei noi proceduri, astfel încât, în cel mai scurt timp, până mâine, pentru că mai avem cazuri de gripă în continuare în sector, să putem face această activitate cu o altă societate comercială”

După ce la școală 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă, au fost luate măsuri de igienizare. Școala a anunțat primăria, iar o firmă specializată a făcut operațiuni de dezinfectare, dar și de dezinsecție. În clădire învață aproximativ o mie de copii împărțiți în două serii. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza. Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simțit rău, inspectorii au constatat că dimineața cursurile au durat doar o oră și jumătate. Inspectorii de Sănătate Publică vor verifica firma care a făcut dezinsecție și dezinfecție în clase.


Anchetă la Școala 133 din Capitală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2