Date companie
 
 
 
 

Anchetă la Spitalul Floreasca

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demitere, amenzi, spital, medici, decedat, ministerul, Floreasca, sanatatii, pacienta, arsa, sanitara, audit, inspectia, beuran, . revolta, acreditare, oprita
 

Verificări, sancțiuni și revoltă, la Spitalul Floreasca! Incidentul, în urma căruia o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație, decedând ulterior, este o urmare a unor erori umane comise de echipa operatorie, a transmis Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă. În același comunicat, se precizează că medicul Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef a Secției Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca. El ar fi încălcat 10 obligații din 33, se mai arată în comunicatul ministerului. Totodată, acestei decizii i se adaugă cea de retragere a autorizației de funcționare a spitalului.

BIANCA ROTARU, reporter ”Îndepărtarea medicului Mircea Beuran de la șefia secției Chirurgie a stârnit revoltă în Spitalul Floreasca. După ce au aflat de hotărârea privind demiterea, 31 de cadre medicale au sărit în apărarea profesorului Beuran, considerat un reputat specialist și respectat în lumea medicală. Medicii revoltați au anunțat că vor întrerupe activitatea, nemulțumiți de modul în care este prejudiciată imaginea medicului și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Ei au menționat că vor asigura doar urgențele.”

Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, Bogdan Oprița, orice manifestație de protest trebuie să respecte, însă, prevederile legale și că, înainte de a protesta, cadrele medicale trebuie să ia act de rezultatele anchetei interne și de modul în care s-au petrecut faptele. În același caz, Inspecția Sanitară de Stat a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, dar și întreaga echipă de medici care au participat la intervenția chirurgicală. Cuantumul amenzilor este de aproximativ 30.000 de lei. Referitor, la decizia Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, de a suspenda procesul de acreditare a unității sanitare, Oprița a mai precizat că pacienții și activitatea întregului spital nu sunt afectate. Reprezentanții Ministrerului Sănătății au anunțat că vor prezenta, în cursul zilei de marți, concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitară de Stat și de Corpul de Control. În același caz, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Vasile Cepoi, a convocat o întâlnire cu managementul Spitalului Floreasca, pentru a analiza planul de conformare pe care conducerea spitalului l-a făcut. În urma întâlnirii se vor stabili etapele de lucru, cine răspunde pentru fiecare etapă, precum și termenele pentru remedierea situației. Acest audit ar urma sa se finalizeze peste o lună și jumătate. Reamintim că, în 22 decembrie, o pacientă în vârstă de 66 de ani a suferit arsuri pe masa de operație. Femeia era alergică la iod, așa că a fost ales un alt dezinfectant, cu alcool. Însă, la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. În aceste condiții, ar fi trebuit să se aștepte o anumită perioadă de timp, pentru ca alcoolul să se evapore. În urma incidentului, femeia, care avea cancer pancreatic, a suferit arsuri de gradul doi pe 30% din suprafața corpului. Ea a decedat șapte zile mai târziu. Potrivit rezultatului necropsiei, în momentul decesului, arsurile nu aveau semne de infecție, ci erau în curs de vindecare.


Anchetă la Spitalul Floreasca

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2