Date companie
 
 
 
 

Anchetă la TAROM într-un dosar de delapidare și de constituire de grup infracțional organizat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ancheta, sindicat, lider, perchezitii, grup, infractional, Tarom, diicot, delapidare, mecanici
 

Anchetă la TAROM, într-un dosar de delapidare care vizează patrimoniul companiei aeriene și pentru constituire de grup infracțional organizat! În anchetă sunt vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici. Procurorii D.I.I.C.O.T. din structura centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi, au efectuat percheziții la sediul unui sindicat din cadrul companiei TAROM.

TORA APETRII, reporter ”Au fost ridicate documente de la Direcția Tehnică a TAROM și au fost percheziționate hangarele în care sunt reparate aeronavele, în scopul verificării condițiilor în care au fost efectuate lucrările de întreținere și reviziile pentru aparatele de zbor. De asemenea, au fost efectuate 25 de percheziții domiciliare în cadrul anchetei privind fapte de corupție și delapidare, inclusiv acasă la liderul de sindicat Aurel Cardov, suspectat pentru trafic cu piese de avioane. Perchezițiile la domiciliile persoanelor implicate au fost făcute în București și în județele Ilfov, Prahova, Dâmbovița si Brașov.”

Potrivit unui comunicat al D.I.I.C.O.T., în cauză se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârșirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare și corupție. La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM pentru a verifica, printre altele, regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018. Potrivit unui comunicat al TAROM, activitatea companiei nu este afectată de perchezițiile D.I.I.C.O.T., iar cursele aeriene sunt operate în condiții normale. În comunicat se subliniază și că Direcția Tehnică, structura vizată de anchetă, își desfășoară în continuare activitatea.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2