Date companie
 
 
 
 

Ancheta tragediei rutiere din Muntenegru continuă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : accident, tragedie, transport, spital, ancheta, medici, muntenegru, director, general, firma, audiat, pacienti, parchetul, stare, autocar
 

Ancheta procurorilor români în cazul tragediei din Muntenegru continuă în aceste zile. Directorul firmei de transport care deține autocarul implicat în accidentul de acum o săptămână a fost audiat la Parchetul General. Patronul susține cã autocarele firmei sale, unele de ultimă generație, sunt verificate periodic și echipate corespunzător.

GRIGORE ȘTEFAN, patron, firmă de transport "Dosarul e in derulare. Am prezent toate documentele. Nu am nicio calitate in dosar. În fiecare an, punem cauciucurile de varã sau de iarnã, dupã caz. Din punct de vedere tehnic, autocarul era in buna stare, de ultima generatie. Autocarele au fost noi, cumparate din Germania. La autocare se fac verificări și reparații periodic. Apar mici probleme, se merge la service."

Săptămâna este de foc și pentru turiștii români rãniți în tragedie. Trei dintre ei se află, în continuare, în comã, iar doctorii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire. Alte 20 de victime ale accidentului rãmân sub observatia medicilor, în patru spitale din Capitalã. La Spitalul Universitar sunt internate opt persoane.

LEONARD GRECESCU, purtãtor de cuvânt, Spitalul Universitar "Doi sunt, în continuare, la Terapie Intensivă, în stare critică, cu prognostic rezervat. Mai sunt doi pacienți, care au suferit intervenții chirurgicale în spitalul din Muntenegru și sunt în continuare sub supraveghere. Restul pacienților sunt în stare bună. Probabil doi dintre ei or să sufere intervenții chirurgicale, în cursul acestei săptămâni."

Ancheta arată că șoferul circula cu viteză și că ar fi efectuat o depășire, în momentul în care a intrat pe pod. Conducătorul auto care a supraviețuit este în comã, la Spitalul Floreasca, iar ceilalți pacienți rãspund bine la tratament.

DAN MARINESCU, medic de urgențã, Spitalul Floreasca "Pacientul care a fost de la inceput într-o stare extrem de gravă se menține în aceeași stare gravă, la care prognosticul e rezervat. Doi dintre pacienți au rămas în Secția de Ortopedie, iar o pacienta e in postoperator, la Chirurgie. Evoluțiile sunt lent favorabile. Șase pacienți se afla la Terapie Intensivă, deoarece o parte dintre pacienții din Ortopedie au suferit intervenții chirurgicale."

Dintre cele patru paciente internate la Spitalul Bagdasar-Arseni, douã ar putea fi externate în zilele urmãtoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2