Date companie
 
 
 
 

Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, ancheta, DNA, fraude, europene, nistor, kovesi
 

Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură. În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a primit peste 240 de sesizări de la Departamentul pentru Lupta Antifraudă și Oficiul European de Luptă Antifraudă, privind suspiciuni de comitere a unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. La ora actuală, procurorii români colaborează cu procurori din mai multe state europene în anchete vizând persoane suspectate de săvârșirea a zeci de fraude în sectorul agricol prin folosirea de declarații false de închiriere sau concesiune de terenuri și angajarea unor drepturi la plată ilegale. În urma săvârșirii acestor infractiuni, suspecții au obținut fraudulos milioane de euro din fonduri europene. O parte din sumă a fost reinvestită, prin spalare de bani, în România.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată peste 900 de inculpați, în peste 300 de dosare, pentru comiterea unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Prejudiciul în aceste cauze a fost de aproape 500 de milioane de lei, din care aproximativ 90% reprezintă prejudiciul la bugetele Uniunii Europene."

Instanțele de judecată au condamnat, deja, 452 de inculpați și au obligat persoanele condamnate la despăgubiri către părțile civile în valoare de aproximativ 140 de milioane de lei. Călin Nistor spune că după constituirea Parchetului European, care va fi condus de Laura Codruta Kovesi, Direcția Națională Anticorupție va avea relații de cooperare cu această structură europeană.


Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Șeful Jandarmeriei Române, urmarit penal pentru încasarea ilegală a unor sume de bani ( 19 Septembrie 2020 )

  Acuzații grave, la vârful Jandarmeriei Române! Șeful Jandarmeriei Române, colonelul Bogdan Enescu, și foștii șefi, colonelul Ionuț Cătălin Sindile și generalul Constantin Florea, au fost puși sub acuzare de procurorii...

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Fostul șef al Unifarm, audiat la D.N.A. în dosarul pentru luare de mită ( 7 Iulie 2020 )

  Directorul suspendat al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Potrivit unor surse judiciare, Adrian...

 • Moarte suspectă, în Centrul Vechi ( 29 Iunie 2020 )

  Moarte suspectă, în Centrul Vechi al Bucureștiului! În jurul orei 21:00, trecătorii prin zonă au semnalat la 112 faptul că un bărbat furios distruge o terasă și că se aruncă în fața mașinilor. Bărbatul în vârstă...

 • Șeful Unifarm, anchetat pentru o mită de 760.000 de euro ( 23 Iunie 2020 )

  Directorul general al Companiei Nationale Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este în atenția procurorilor D.N.A.. El este acuzat de fapte de coruptie pentru achizițiile făcute în timpul pandemiei de coronavirus.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2