Date companie
 
 
 
 

Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, ancheta, DNA, fraude, europene, nistor, kovesi
 

Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură. În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a primit peste 240 de sesizări de la Departamentul pentru Lupta Antifraudă și Oficiul European de Luptă Antifraudă, privind suspiciuni de comitere a unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. La ora actuală, procurorii români colaborează cu procurori din mai multe state europene în anchete vizând persoane suspectate de săvârșirea a zeci de fraude în sectorul agricol prin folosirea de declarații false de închiriere sau concesiune de terenuri și angajarea unor drepturi la plată ilegale. În urma săvârșirii acestor infractiuni, suspecții au obținut fraudulos milioane de euro din fonduri europene. O parte din sumă a fost reinvestită, prin spalare de bani, în România.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată peste 900 de inculpați, în peste 300 de dosare, pentru comiterea unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Prejudiciul în aceste cauze a fost de aproape 500 de milioane de lei, din care aproximativ 90% reprezintă prejudiciul la bugetele Uniunii Europene."

Instanțele de judecată au condamnat, deja, 452 de inculpați și au obligat persoanele condamnate la despăgubiri către părțile civile în valoare de aproximativ 140 de milioane de lei. Călin Nistor spune că după constituirea Parchetului European, care va fi condus de Laura Codruta Kovesi, Direcția Națională Anticorupție va avea relații de cooperare cu această structură europeană.


Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Anchetă într-un dosar de reciclare fictiva a deșeurilor ( 17 Iunie 2021 )

  Fraudă uriașă în domeniul deșeurilor! Șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor au fost depistate cu nereguli grave de către inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul A.N.A.F..

 • Anchetă în cazul trenul rămas fără frâne, care a rupt macazul ( 2 Iunie 2021 )

  Anchetă în cazul trenului Regio de pe ruta București Craiova, care a rămas fără frâne, marți seară, pe raza județului Argeș! Garnitura s-a oprit din inerție, la 300 de metri de Gara Golești...

 • Dispecera certăreață de la S.A.J. Cluj, anchetată disciplinar ( 16 Februarie 2021 )

  Anchetă disciplinară la la Serviciul de Ambulanță Județean Cluj, după ce un dispecer a avut o reacție halucinantă la apelul unor părinți care aveau copilul bolnav!

 • Ministrul Economiei atrage atenția asupra unui risc de fraudă cu fonduri europene ( 21 Ianuarie 2021 )

  Ministrul Economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu Năsui atrage atenția asupra unui risc de fraudă cu fonduri europene. Într-un mesaj postat upe contul său de Facebook, Claudiu Năsui a avertizat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2