Date companie
 
 
 
 

Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fonduri, ancheta, DNA, fraude, europene, nistor, kovesi
 

Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură. În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a primit peste 240 de sesizări de la Departamentul pentru Lupta Antifraudă și Oficiul European de Luptă Antifraudă, privind suspiciuni de comitere a unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. La ora actuală, procurorii români colaborează cu procurori din mai multe state europene în anchete vizând persoane suspectate de săvârșirea a zeci de fraude în sectorul agricol prin folosirea de declarații false de închiriere sau concesiune de terenuri și angajarea unor drepturi la plată ilegale. În urma săvârșirii acestor infractiuni, suspecții au obținut fraudulos milioane de euro din fonduri europene. O parte din sumă a fost reinvestită, prin spalare de bani, în România.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "În ultimii 4 ani, Direcția Națională Anticorupție a trimis în judecată peste 900 de inculpați, în peste 300 de dosare, pentru comiterea unor infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Prejudiciul în aceste cauze a fost de aproape 500 de milioane de lei, din care aproximativ 90% reprezintă prejudiciul la bugetele Uniunii Europene."

Instanțele de judecată au condamnat, deja, 452 de inculpați și au obligat persoanele condamnate la despăgubiri către părțile civile în valoare de aproximativ 140 de milioane de lei. Călin Nistor spune că după constituirea Parchetului European, care va fi condus de Laura Codruta Kovesi, Direcția Națională Anticorupție va avea relații de cooperare cu această structură europeană.


Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2