Date companie
 
 
 
 

Angajații Aeroportului Cluj, la protest în fața Consiliului Județean

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, acord, angajati, credit, banca, protest, plati, investitii, aeroport, consiliul, judetean, scadente
 

Protest de amploare, în fața sediului Consiliului Județean din Cluj! Peste 200 de angajați ai Aeroportului Internațional "Avram Iancu" și membri ai Sindicatului Independent au protestat față de blocarea unui credit de 50 de milioane de lei de către instituția care coordonează administrația județului Cluj.

AMBIANȚĂ "Oleleu, nu uita, Clujul nu-i moșia ta!"

GABRIEL ENE, președinte, Federația Sindicatelor Aeroportuare "Protestam pentru deblocarea hotărârii numărul 19 din ianuarie 2014 prin care se asigură garantarea unui credit intern de către Consiliul Județean, în valoare de 50 de milioane de lei, suma necesară pentru a acoperi plățile scadente pentru investiții."

Reprezentanții Sindicatului Independent cer deblocarea creditului care ar trebui să acopere plățile scadente pentru investiții care au fost executate, recepționate și avizate de Autoritatea Aeronautică. Oamenii spun că s-a semnat un acord tripartit între bancă, aeroport și Consiliulu Județean și urma să fie perfectat un acord între instituția bancară și administrația județeană în calitate de girant, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Mai mult, Consiliul Județean a trimis o adresă către aeroport, în care solicită achitarea plăților scadente și a investițiilor din venituri proprii sau din creditare. Oamenii se tem că, din cauza blocării creditului, aeroportul ar putea fi închis, iar ei ar ajunge în șomaj.

VOX "- Vă temeți pentru locul de muncă? - Absolut! Am credit la bancă, am familie, normal că mi-e frică! Sunt singurul care lucrez în familie, cum să nu-mi fie frică?!"

VOX "- Riscați să vă pierdeți locul de muncă? - Da, și riscăm să fie închis aeroportul și nu e ok pentru Cluj."

VOX "Bineînțeles, toți ne temem! Avem copii de crescut, credite, rate."

Aeroportul Internațional Cluj are 230 de angajați, dar în incinta acestuia își desfășoară activitatea alte 1000 de oameni. Între reprezentanții sindicatului si conducerea Consiliului Judetean Cluj au avut loc discuții, dar deocamdată, fără rezultat. Șefii administrației județene a Clujului i-a asigurat, însă, pe protestatari că nu există pericolul ca aeroportul să fie închis.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Kovesi, confirmată în funcția de procuror-șef european de Consiliul Uniunii Europene ( 14 Octombrie 2019 )

  Laura Codruța Kövesi, confirmată în funcția de procuror-șef european! Consiliul Uniunii Europene a confirmat numirea fostei șefe a DNA în funcția de procuror-șef european.Urmează ca această numire să fie supusă spre...

 • Atacurile informatice, motiv de îngrijorare în mediul de afaceri ( 3 Octombrie 2019 )

  Posibilitatea unui atac informatic le dă fiori oamenilor de afaceri, dar și angajaților. Peste jumătate dintre companii au înregistrat cel puțin o breșă de securitate, în ultimii 3 ani. Specialiștii avertizează că angajații sunt veriga slabă.

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • Kovesi, aviz favorabil pentru funcția de procuror șef european ( 19 Septembrie 2019 )

  Victorie majoră pentru Laura Codruța Kovesi! Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție din România a primit aviz favorabil din partea Consiliului Uniunii Europene, pentru a ocupa postul de procuror-șef al Parchetului European.

 • Angajații români, nemulțumiți de salarii ( 17 Septembrie 2019 )

  Peste jumătate dintre angajații din România vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt job. Cel puțon așa rezultă dintr-un sondaj realizat de de platforma de recrutare online BestJobs, ale cărui...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2