Protest de amploare, în fața sediului Consiliului Județean din Cluj! Peste 200 de angajați ai Aeroportului Internațional "Avram Iancu" și membri ai Sindicatului Independent au protestat față de blocarea unui credit de 50 de milioane de lei de către instituția care coordonează administrația județului Cluj.
AMBIANȚĂ "Oleleu, nu uita, Clujul nu-i moșia ta!"
GABRIEL ENE, președinte, Federația Sindicatelor Aeroportuare "Protestam pentru deblocarea hotărârii numărul 19 din ianuarie 2014 prin care se asigură garantarea unui credit intern de către Consiliul Județean, în valoare de 50 de milioane de lei, suma necesară pentru a acoperi plățile scadente pentru investiții."
Reprezentanții Sindicatului Independent cer deblocarea creditului care ar trebui să acopere plățile scadente pentru investiții care au fost executate, recepționate și avizate de Autoritatea Aeronautică. Oamenii spun că s-a semnat un acord tripartit între bancă, aeroport și Consiliulu Județean și urma să fie perfectat un acord între instituția bancară și administrația județeană în calitate de girant, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Mai mult, Consiliul Județean a trimis o adresă către aeroport, în care solicită achitarea plăților scadente și a investițiilor din venituri proprii sau din creditare. Oamenii se tem că, din cauza blocării creditului, aeroportul ar putea fi închis, iar ei ar ajunge în șomaj.
VOX "- Vă temeți pentru locul de muncă? - Absolut! Am credit la bancă, am familie, normal că mi-e frică! Sunt singurul care lucrez în familie, cum să nu-mi fie frică?!"
VOX "- Riscați să vă pierdeți locul de muncă? - Da, și riscăm să fie închis aeroportul și nu e ok pentru Cluj."
VOX "Bineînțeles, toți ne temem! Avem copii de crescut, credite, rate."
Aeroportul Internațional Cluj are 230 de angajați, dar în incinta acestuia își desfășoară activitatea alte 1000 de oameni. Între reprezentanții sindicatului si conducerea Consiliului Judetean Cluj au avut loc discuții, dar deocamdată, fără rezultat. Șefii administrației județene a Clujului i-a asigurat, însă, pe protestatari că nu există pericolul ca aeroportul să fie închis.
Un nou protest astăzi în Piața Victoriei. Federația Sindicatelor din Silvicultură, împreună cu Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România și Federația Națională a Muncii au ieșit în stradă. Sindicaliștii reclamă faptul că, prin ultimele reforme, autoritățile caută să repare situația financiară a țării pe spinarea lucrătorilor cinstiți.
Un nou protest al bugetarilor față de măsurile guvernului Bolojan, în Capitală! Câteva sute de angajați din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) și Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au protestat, în fața Guvernului. ”Spor tăiat, respect furat”, ”Vrem echitate, nu privilegii de șefi”, ”AFIR nu e de tăiat”, ”Executăm, dar suntem executați” au fost câteva dintre mesajele purtate de participanți.
Sindicaliștii de la Sanitas și cei din Educație au protestat, luni, la Palatul Parlamentului, nemulțumiți de măsurile de reducere a deficitului excesiv pentru care Guvernul României și-a angajat răspunderea în plenul Legislativului. ”Protestăm față de măsurile...
Bugetarii sunt revoltați de aplicarea măsurii de tăiere a sporurilor. Pentru a doua zi consecutiv, angajații Ministerului Finanțelor au protestat spontan față de adoptarea Ordonanței de Urgență care plafonează la 300 de lei brut sporul pentru condiții vătămătoare.
Zeci de studenți au protestat în Piața Victoriei din București față de intenția Guvernului de a reduce fondurile alocate pentru burse și numărul beneficiarilor. ”Bursele se taie, șansele dispar”, “Tăiați din corupție, nu din educație!” și “Vreți educație? Plătiți pentru ea”, sunt câteva dintre mesajele afișate în Piața Victoriei.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019