Date companie
 
 
 
 

Angajații C.N.A.D.N.R. au protestat la sediul companiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, reducere, angajati, protest, directori, cnadnr, tesa
 

Protest la sediul Companiei Naționale de Autostrãzi și Drumuri Naționale din România. Sute de anagajați au decis sã picheteze sediul C.N.A.D.N.R., nemulțumiți de o decizie a conducerii companiei, de reducere a fondului de salarii. Sindicaliștii spun că șefii fac presiuni asupra angajaților, ca să accepte tăierea lefurilor. Angajații spun că, în vreme ce salariile lor, și așa mici, vor fi reduse, câștigurile șefilor din companie se mențin la un nivel ridicat. De exemplu, un director general adjunct are pe ștatul de plată suma de 17.110 lei, beneficiind de un spor de salariu de de 75%, dar și de o indemnizație de conducere de 45%, susțin drumarii nemulțumiți.

AMBIANȚÃ "Hoții! Hoții! Hoții!"

VOX "Protestul e datoritã faptului cã, la contrasemnat în mai, nu s-a specificat tãierea salariilor. Acum s-a hotãrât reducerea cu 15%, indiferent de salariul de încadrare!"

VOX "Deocamdata, nu ne-au redus salariile, dar existã intenția sã reducã pânã la 45%, la tot personalul TESA! Mãsura e absolut ilegalã! Codul Muncii interzice! Salariul este un drept câștigat și, ceea ce fac, își repara greșeli, angajãri peste limita admisã de personal, încercând sã ia bani de la alții!"

Peste 60% dintre salariații C.N.A.D.N.R. au un salariu net de aproxiamitiv 1.000 de lei. Conducerea companiei vrea să micșoreze o parte din salariile angajaților cu un procent cuprins între 10 și 45%. Nemulțumirile drumarilor au izbucnit în luna mai, după ce s-a aflat de intenția de reducere a salariilor personalului TESA. Într-un comunicat de presă emis de C.N.A.D.N.R. la finele lunii trecute, preluat de Agerpres, se preciza că reducerea salariilor angajaților Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România va afecta doar personalul TESA, cu procentul mediu de 15% generat de reducerea fondului de salarii în anul 2013. Personalul muncitor nu va fi afectat de această reducere, prin negocierea Contractului Colectiv de Muncă pe anul 2013 convenindu-se o creștere cu 5% a salariilor acestora, se mai preciza în comunicat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2