Date companie
 
 
 
 

Angajatii care lucreaza afara in frig trebuie primeasca ceai cald si haine groase

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Ianuarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agenti, piata, inspectori, angajatori, conditii, speciale, ger, ITM, postasi, rutieri, vanzatori
 

Sunt oameni pe care meseria îi obliga sa îndure viscolul sau gerul de afara. De la agentii rutieri si postasi, la muncitorii de la salubritate, toti trebuie sa fie la datorie, indiferent de conditiile meteorologice. Salariatii aflati în aceasta situatie trebuie sa stie, însa, ca angajatorii sunt obligati sa le ofere conditii speciale de lucru: ceai cald, pauze în încaperi încalzite si echipamente speciale de protectie.

MARIAN GRIGORE, agent sef, Politia Rutiera Bucuresti "Pentru a rezista mai bem un ceai cald, aerul este foarte puternic. Se respira numai pe nas. Este singurul mod prin care ne putem prelungi perioada pe care o stam la dirijare."

VOX "Avem salopetele impermeabile care ne ajuta, în rest nasul ne îngheata."

VOX "Eventual daca reusim si avem timp, bem câte un ceai fierbinte, si sa ne îndeplimim îndatoririle asa cum trebuie."

Vanzatorii din piete trebuie sa indure si ei frigul. In ciuda faptului ca sunt infofoliti, oamenii spun ca nu rezista prea multe ore la tarabe.

VOX "E frig! Abia am venit. Deocamdata nu e vânzare. E frig, nu putem sta mai stau o ora si plec."

În Sibiu, inspectorii ITM au inceput controalele privind respectarea de catre angajatori a legii privind asigurarea conditiilor speciale pentru angajati.

JUDITH KIS, director, Resurse Umane "Avem un echipament de lucru pentru angajatii nostri, care are mai multe straturi si care în functie de cât de rece este afara este purtat corespunzator. La fel, oferim ceai cald pentru angajatii nostri, spatii încalzite pentru ei, totodata au si automate care dau si apa calda si rece."

Angajatorii care nu respecta prevederile legii risca amenzi de la 1.500 la 2.500 de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2