Date companie
 
 
 
 

Angajații CET Brãila protesteazã, pe motiv cã nu și-au luat salariile de trei luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, protest, greva, termoficare, foamei, Braila, societatea
 

Protest la Societatea de Termoficare Brăila! Toți cei 370 de angajați ai CET-ului au ieșit în stradă, pe motiv că nu și-au primit salariile și nici bonurile de masã, pe ultimele trei luni. Șase dintre protestatari au ocupat biroul directorului general și au anunțat că intră în greva foamei. Oamenii acuzã actuala conducere a CET-ului cã a falimentat societatea.

AMBIANTA "Vrem salarii! Demisia! Rușine, rușine sã vã fie!"

VOX "- Ați mâncat ceva astãzi? - Nu n-am mâncat nimic. E greu. Colegii mei au împrumut la banci. Au copii!"

VOX "Trei luni fara salarii! Ori aici, ori acasă, este același lucru."

VOX "Sunt singurul intretinator de familie. Eu voi face greva foamei aici, familia acasă."

AMBIANTA "I-am anunțat cã facem greva foamei. Primarul a dat o adresã în care spune cã sunt și alte soluții. Mã gândeam cã soluția primarului a fost înfometarea angajaților CET Brãila."

VOX "Nu știu ce așteaptã. Probabil sã ne sinucidem probabil."

VOX "-  Cat vreți sta în greva foamei? - Pânã cad!"

ALEXANDRU DÃNÃILÃ, viceprimar Brãila "Atât municipalitatea, cât și toate direcțiile care țin de autoritãțile locale, nu au nici o datorie fata de CET. Toate datoriile sunt achitate, tocmai pentru a veni in sprijinul societãții si a angajaților de acolo."

Pentru cã CET-ul este în executare silitã toți banii care intrã în contul instituției se duc la Finante, la datoriile cãtre Gaze și Electrica, dar și la bugetul de stat. Salariile angajaților sunt pe ultimul plan. Angajatii CET nu pot intra nici mãcar în șomaj, din cauză cã societatea are datorii și la asigurările sociale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2