Date companie
 
 
 
 

Angajații de la CET Brăila au ieșit în stradă, din cauză că nu și-au primit salariile de trei luni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : plata, someri, datorii, salarii, angajati, protest, avans, termoficare, CET, gaz, Braila
 

Au ajuns să-și dorească să fie șomeri. Vorbim despre angajații de la CET Brăila, care au ajuns la disperare, după ce nu și-au primit salariile de trei luni. Cei 370 de angajați se roagă să devină șomeri. Sătui de promisiuni privind virarea salariilor, oamenii s-au adunat, luni, în fața sediului societății de termoficare și au protestat timp de mai multe ore.

AMBIANȚĂ "Jos mafia! Demisia! Javrã ordinarã ieși afarã!"

VOX "Nu s-au mai dat salariile de trei luni de zile și nu știm care este viitorul nostru."

Oamenii spun cã vor recurge la gesturi extreme.

GHEORGHIȚĂ PÂRLOG, lider de sindicat "Greva foamei. La sediu aici. Ori pleacă ei, ori ne schimbã pe noi. Trebuie sã gãsim o soluție! Altfel nu se poate!"

VOX "- Am ajuns sã ne rugãm sã ne dea în șomaj. - Covrigul ãsta e masa dumneavoastra pe azi? - Pe cuvântul meu, ăsta e!"

Societatea de termoficare din Brăila a acumulat datorii de 10 milioane de lei la gaze și alte 174.000 de lei pentru curentul electric. Puținii bani, care intrã în conturile instituției, se duc pentru acoperirea creanțelor.

PETRICĂ MOTOC, director, C.E.T. Brăila "Încercãm să strângem banii pe care îi avem de încasat de la asociații. În rest, alte surse nu avem. Primãria este pe zero cu noi la datorii. Deci, când strângem bani, atunci vom da salariile."

Pentru acoperirea salariilor ar fi nevoie de 140.000 de lei. Din cele 50.000 de apartamente din Brãila, doar șase mii mai sunt racordate la C.E.T.. Multe asociații de proprietari au acumulat datorii către C.E.T. și nu dau semn că ar intenționa să le achite. Motivul principal pentru care s-a ajuns în această situație este, însă, acela că furnizorul de gaz cere societății de termoficare o plată în avans la cota de combustibil, pentru că aceleași pretenții le are și Transgaz, față de C.E.T.. Anul trecut, s-a ajuns în situația în care, pentru că nu a încasat avansul, furnizorul a întrerupt livrarea gazului către C.E.T., care s-a văzut nevoit să întrerupă furnizarea agentului termic către locuitori. Aceștia au stat fără căldură și apă caldă până în pragul sărbătorilor de iarnă. C.E.T. Brăila nu este, însă, singura societate de termoficare aflată în această situație. Practic, toate C.E.T.-urile trebuie să plătească furnizorul de gaze în avans. Acum, edilii localitaților deservite de C.E.T.-uri așteaptă o soluție de la Guvern, pentru a nu se mai ajunge în situația sistării furnizării serviciilor către populație.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • OUG care prevede plata eșalonată a datoriilor la stat va fi publicată în M.O. ( 26 Octombrie 2020 )

  Ordonanța de urgență care prevede ca executările silite pentru restanțele fiscale să fie amânate până pe 25 decembrie urmează să fie publicată, posibil marți, în Monitorul Oficial. Asta, după ce, în ultima ședință...

 • Proteste în București și în alte orașe, din cauză că elevii trebuie să poarte măști la școală ( 20 Septembrie 2020 )

  Proteste, sâmbătă, în Piața Universității și în Piața Victoriei din Capitală! Peste 300 de persoane s-au adunat în Piața Universității și circa 100 în Piața Victoriei, nemulțumiți de măsurile impuse în școli de...

 • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

  Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 • Angajații HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului ( 20 August 2020 )

  Angajații din HoReCa cer redeschiderea restaurantelor înainte de venirea frigului, în condițiile în care se vor vedea nevoiți să închidă și terasele. În semn de nemulțumire și îngrijorare pentru situația în care se află, angajații au preluat ultima comandă, ieri, la ora 17:00 și au protestat timp de o oră, pașnic, respectând regulile de distanțare fizică.

 • Protest spontan, la Termocentrala Mintia ( 18 August 2020 )

  Protest spontan, la Termocentrala Mintia! Peste 140 de muncitori din tura de dimineață s-au adunat în curtea unității, nemulțumiți din cauza faptului că nu și-au încasat restanțele salariale din ultimele cinci luni.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2