Date companie
 
 
 
 

Angajații din Sănătate, în stradă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Iunie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Angajati sanatate protest
 

Mii de angajați din Sănătate au protestat în fața sediului Guvernului. Principalele nemulțumiri sunt legate de salarii și sporuri și de blocarea angajărilor în sistem. Oamenii cer și încheierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector, care să includă și propunerile sindicaliștilor rămase în divergență.

AMBIANTA 

"Noi suntem la Centrala Termică din Botoșani de unde lucrăm,  suntem trei inși care avem concedii de trei ani neluate, după care actualizarea sporurilor la salariul din 2022. care trebuia să se întâmple, nu s-a întâmplat, pe un fluturaș apar trei salarii și se raportează totul la salariul din 2018, nu se raportează la salariul din 2022."

 "În momentul de față, cu tot cu bonurile acelea de masă, eu de-abia am revenit din creștere copil, 4000 de lei, și am 16 ani vechime, sunt asistent medical principal.”

"Sunt infirmieră și am un salariu care nu mă motivează pentru ceea ce fac.

- De câți ani activați?
- De șapte ani! Și sunt nemulțumită pentru salariul pe care îl primesc.”

AMBIANTA

ANCA CIORA, vicepreședinte, Federația ”Solidaritatea Sanitară”

"Speranțele noastre, până la urmă, sunt: toate sporurile raportate la salariile de bază aflate în plată, reașezarea în grila conform 2022 a tuturor salariaților din Sănătate și de ce nu, în ultimul rând, aplicarea noii legi a salarizării, așa cum a fost creionată ea de Ministerul Sănătății, împreună cu grupurile de lucru aparținând Federației Solidaritatea Sanitară."

GABRIEL PREDICA, vicepreședinte, Federația ”Solidaritatea Sanitară”

"De la Guvern, la momentul actual, cel puțin din negocierile de până acum, astăzi din informațiile noastre va fi rezolvată problema personalului auxiliar medical legată de salariile de bază pentru anul 2022. Celelalte revendicări sunt încă în zona de negociere, vom vedea ce se va întâmpla. Noi oricum ne menținem programul nostru de proteste care presupune după acest miting, presupune data de 15 iunie, proteste în curtea spitalelor, în data de 27 iunie, declanșarea grevei de avertisment și, începând cu data de 1 iulie, declanșarea gevei generale."

După mitingul din Piața Victoriei, protestatarii au plecat în marș spre Piața Revoluției, pentru a picheta Ministerul Sănătății și pe cel al Muncii.

AMBIANȚĂ 

Între timp, Guverul a stabilit, joi, prin ordonanță de urgență, că salariile de bază ale personalului din sănătate și asistență socială, precum și din apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, de la 1 iunie, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022. Potrivit Ministerului Muncii, majorarea salarială vizează o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii și îngrijitoarele, care nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de restul personalului cu studii superioare salarizat pe aceeași anexă, fiind astfel eliminate dezechilibrele de natură salarială din acest sector. De asemenea, ordonanța de urgență vizează majorarea salariilor de bază pentru angajații din asistență socială.


Angajații din Sănătate, în stradă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2