Date companie
 
 
 
 

Angajații Institutului Cantacuzino cer demiterea șefului instituției, pe motiv de management dezastruos

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : demitere, cantacuzino, institutul, lucian, vaccinuri, management, inchide
 

Scandal de proportii la Institutul Cantacuzino, unde angajatii cer demiterea managerului Radu Dorel Lucian, pe motiv ca a bagat institutia in colaps. Concret, vaccinurile romanesti produse de Cantacuzino sunt pe cale de disparitie. Din cele peste 10 vaccinuri, pentru care avea autorizatie, Institutul nu mai produce acum nimic. Din aceastã toamnã, nici mãcar vaccinul antigripal sezonier nu se va mai fabrica în România. Mai mult, institutia este la un pas de închidere.

MONICA BÃLTEANU, vicepresedinte, Sindicatul TESA-IC "Toate ariile de productie pentru vaccinuri sunt închise. Noi suntem extrabugetari. Din ceea ce producem si vindem, din aia trãim. (...) Pericolul cel mai mare este sã închidem institutia.

Angajatii Institutului sustin cã vina pentru managementul dezastruos o poarta seful Institutului Cantacuzino, Radu Dorel Lucian, care, în loc să participe la licitații, a închis liniile de producție. El a fost repus în funcție în septembrie anul trecut, după ce în 2009 a fost înlocuit pentru management defectuos. Directorul a evitat sã comenteze acuzatiile angajatilor.

AMBIANTÃ "- Cum comentati acuzatiile? - Haideti, haideti! O sã ne vedem mai târziu."

OANA GRIGORE, purtãtor de cuvânt, Ministerul Sãnãtãtii "Ministrul Sãnãtãtii se va întâlni cu angajatii si vom cãuta solutii si mãsuri pentru rentabilizarea acestui institut."

În aceste conditii, în programele nationale de vaccinare, ministerul ar putea fi nevoit sã încheie contracte cu furnizori din strãinãtate, iar pacientii ar putea gãsi în farmacii doar vaccinuri din import.

OANA GRIGORE, purtãtor de cuvânt, Ministerul Sãnãtãti "Vom lua probabil vaccinurile si medicamentele necesare de piata liberã."

Problema este ca acestea pot fi si de trei ori mai scumpe.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2