90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.
COSMINA STOIAN, reporter „Potrivit rezultatelor studiului, printre motivele depresiei se numără relațiile tensionate cu șefii și colegii, orele suplimentare de muncă și lipsa feedback-ului pozitiv. Interesant, cei mai înclinați să aibă simptome premergătoare depresiei sunt corporatiștii. Confruntați cu fenomenul, șefii marilor companii cer ajutorul specialiștilor care să-i învețe să prevină intrarea în depresie a angajaților.”
VOX „Am acumulat o frustrare când un șef nu a fost în regulă cu o părere de-a mea sau cu o situație.”
Printre supărările angajaților se mai numără lipsa unui loc de parcare, programul prea lung și solicitant de muncă sau faptul că nu au timp de socializare cu colegii ori să bea o cafea în liniște.
GEORGE DIDOIU, director companie „Dacă el nu se regăsește deloc în ceea ce face și o face doar pentru salariu sau doar pentru bani, mai devreme sau mai târziu evident că va fi acolo prezent probabil doar fizic”.
Psihologii le recomandă angajatorilor să ofere personalului pauze dese, personalizarea spațiului de lucru și să motiveze prietenia cu colegii de birou, dar și mișcarea.
Restructurare drastică, la Tarom! Compania are pe masă un plan de restructurare prin care numărul de salariați ar trebui să scadă cu 700 de angajati din cei 1.500 și asta până la sfârșitul verii. Se estimează că proiectul...
Probele prelevate în cadrul unui studiu medical privind infectările cu SARS CoV-2 au scos la iveală date alarmante. Studiul de secvențiere a genomului virusului SARS CoV-2, realizat de cercetătorii de la MedLife...
Luni, 18 ianuarie, cea mai deprimantă zi a anului! Este „lunea albastră” sau „lunea cea tristă”, deoarece întrunește condițiile stabilite, în 2005, de psihologul Cliff Arnall, fost profesor la Universitatea Cardiff...
O familie cu doi copii din România are nevoie de peste 7.000 de lei lunar, pentru un trai decent, arată un studiu realizat de Fundația Friedrich Ebert Stiftung. Potrivit studiului, valoarea coșului minim de consum...
Deși pare paradoxal, nefericirea, obezitatea și abilitățile sociale limitate sunt caracteristicile copiilor care provin din țările cu venituri ridicate, potrivit UNICEF.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019