Date companie
 
 
 
 

Angajații români, în pragul depresiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : angajati, companii, depresie, studiu, deprimat, corporatisti
 

90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

COSMINA STOIAN, reporter „Potrivit rezultatelor studiului, printre motivele depresiei se numără relațiile tensionate cu șefii și colegii, orele suplimentare de muncă și lipsa feedback-ului pozitiv. Interesant, cei mai înclinați să aibă simptome premergătoare depresiei sunt corporatiștii. Confruntați cu fenomenul, șefii marilor companii cer ajutorul specialiștilor care să-i învețe să prevină intrarea în depresie a angajaților.”

VOX „Am acumulat o frustrare când un șef nu a fost în regulă cu o părere de-a mea sau cu o situație.”

Printre supărările angajaților se mai numără lipsa unui loc de parcare, programul prea lung și solicitant de muncă sau faptul că nu au timp de socializare cu colegii ori să bea o cafea în liniște.

GEORGE DIDOIU, director companie „Dacă el nu se regăsește deloc în ceea ce face și o face doar pentru salariu sau doar pentru bani, mai devreme sau mai târziu evident că va fi acolo prezent probabil doar fizic”.

Psihologii le recomandă angajatorilor să ofere personalului pauze dese, personalizarea spațiului de lucru și să motiveze prietenia cu colegii de birou, dar și mișcarea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Încă mai există foamete în România ( 2 Martie 2020 )

  Aproape 5% din populația României este afectată de foamete. Cel puțin așa rezultă din datele date publicității de organizația nonguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Vestea bună este aceea că...

 • Circa 50% dintre tinerii români vor să plece din țară, pentru o viață mai bună ( 9 Februarie 2020 )

  Jumătate dintre tinerii români vor să migreze în altă țară. Potrivit sondajelor realizate de Centrul de Studii pentru Migrație, circa 50 la sută dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani au planuri de plecare în străinătate.

 • Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta ( 20 Ianuarie 2020 )

  Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an.

 • Concedieri la Ministerul Muncii ( 10 Ianuarie 2020 )

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță reducerea posturilor din instituția pe care o conduce. 101 de angajați vor fi concediați în acest an. De la 424 de posturi cât prevedea vechea organigramă, noua propunere prevede...

 • Depresia, de sărbători ( 3 Ianuarie 2020 )

  În mini-vacanța de iarnă depresia se accentuează mai mult în rândul oamenilor! Pentru cele mai multe dintre persoane, Sărbatorile de Iarnă înseamnă petrecerea unor momente plăcute împreuna cu prietenii sau familia.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2