Date companie
 
 
 
 

Angajații unei primării comunale din județul Vaslui pleacă în Spania, la cules de căpșuni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaslui, spania, angajati, salariu, primar, primarie, capsuni, dranceni
 

Situatie unica în administrația publică locală din România! Angajații unei primării comunale s-au hotărât să renunțe la munca de birou, pentru cea de căpșunar în Spania. 22 de oameni vor părăsi în curând Primăria Drânceni și vor pleca la muncă, în Spania, unde vor câștiga banii necesari unui trai decent. Ioana Popa s-a hotărât să facă acest pas după o perioadă de timp în care s-a zbătut să trăiască dintr-un salariu de 900 de lei pe lună.

AMBIANȚĂ "- Eu sunt prima care părăsește primăria. Am deja biletul de plecare, confirmare. - Din consilier in culegator de capsuni? - Mai contează? Nu contează ce muncim."

Cu părinții cu pensii mici și un copilaș de doi ani acasa, femeia spune că a ajuns la capătul puterilor.

IOANA POPA, angajat, Primaria Drânceni, jud. Vaslui "Ieri am fost cu baiatul la Iași, că era bolnavior, și am chetuit aproape o mie de lei pentru toate analizele. Mai mult decat salariul pe o lună!"

Pentru Ioana și pentru ceilalți colegi de muncă, aflați în situații asemănătoare din punct de vedere material, singura șansă a unui câștig financiar decent este munca la căpșuni în Spania.

VOX "Mergem în Spania. Tot la căpșuni, păi, da! Peste o mie de euro, cazare gratuită, e altfel. Poti trăi cu 700 de lei?"

GELU PECHEANU, primar, com. Drânceni, jud. Vaslui "Dacă am primit de la Guvernul României zero lei! Zero lei! Au plecat 34 de persoane. E dezastru, mă, dezastru! 670 de lei, 702 lei. Contabil șef cu experineță de 34 de ani are în jur de 1.200 de lei. Vă dați seama? O haină nu-și permite!"

Contabilul primariei are 22 de ani de muncă numai la Drânceni. În urmă cu două luni, soția sa a plecat în Germania, unde lucrează la o seră de flori.

VOX contabil "O sa plec eu cu colegii din primărie. Am făcut cerere vreo șapte oameni. Cred că, până la urmă o să fim vreo zece și o să plecăm în Spania la cules căpșuni."

În trei luni, oamenii vor câștiga salariul pe un an întreg la primărie. Edilul comunei le știe situația și îi susține.

AMBIANȚĂ "Daca angajații mei pleacă la muncă în străinătate, eu închid primăria și sunt solidar până la capăt cu ei."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Angajații români, în pragul depresiei ( 23 Februarie 2020 )

  90% din angajații români se simt deprimați și triști, simptome care duc la depresie! Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel național.

 • Anchetă la Școala 133 din Capitală ( 22 Ianuarie 2020 )

  Anchetă în plină desfășurare în cazul Școlii 133 din Capitală! Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce 23 de elevi de la Școala 133 s-au simțit rău din cauza igienizării care a fost făcută în unitatea de învățământ.

 • Edilul din Tg. Mureș, amendat pentru declarații rasiste ( 22 Ianuarie 2020 )

  Primarul din Târgu Mureș, sancționat pentru afirmațiile referitoare la implementarea unei anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii, acesta făcând referire în special, la persoanele de etnie romă! Dorin Florea a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei, din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrucât declarațiile sale au fost catalogate drept extrem de rasiste. 

 • Primarul Bacăului, amendat de agenții de la Rutieră ( 21 Ianuarie 2020 )

  Primarul orașului Bacău, prins circulând cu viteză și fără poliță RCA! Cosmin Necula a fost oprit aseară de polițiști, la ieșirea din București, pentru că circula cu viteză excesivă. Edilul le-a spus polițiștilor ilfoveni că nu și-a dat...

 • Sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi ( 20 Ianuarie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis cheamă parlamentarii din vacanță, la serviciu! Președintele a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2