Date companie
 
 
 
 

Angajații unor unitãți medicale din Cluj, nemulțumiți că nu și-au primit bonurile de masă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, proteste, posturi, angajati, rectificare, deblocare, ministerul, ministrul, sanatatii, bonuri, masa, Sanitas, nicolaescu, bugetara, manageri, spitalr
 

Spitalele din Cluj, in pragul protestelor! Angajații a trei unitãți medicale din județul Cluj sunt nemulțumiți că nu și-au primit bonurile de masă, la care aveau dreptul, conform contractului colectiv de muncã. Conducerea sindicatului Sanitas avertizează că aceștia vor recurge la forme de protest, dacă nu își primesc tichetele. Confruntați cu nemulțumirea angajaților, managerii spitalelor spun cã sistemul este subfinanțat, iar ei sunt cu mâinile legate și așteaptã bani la rectificarea bugetarã.

STEFAN ROMAN, lider Sindicatul SANITAS "Am semnale cã, pe fondul nemulțumirilor majore privind neacordarea tichetelor de masã, ne putem aștepta la acțiuni spontane ale salariaților, chiar cu întreruperea activitãții și la aceste unitãți. Dacã vedem cã în iulie situațiea nu se rezolvã, urmeazã sã deschidem acțiune în instanțã."

prin telefon: DAN SÂNPETREAN, manager, I.C.U.T.R. "Angajații nu beneficiazã de tichete, începând cu decembrie 2012, din cauzã cã veniturile realizate de institut au fost de 460.000 de lei, din care cheltuielile cu salariile au fost 380.000, tichetele de masã ar reprezenta 20.000 de lei pe lunã și din 60.000 de lei nu putem duce activitatea institutului în continuare."

De la începutul anului și pânã acum, angajații Spitalului din Huedin au primit bonuri de masã doar pentru o lunã și jumãtate. Și aici, managerul spitalului își pune speranța în rectificarea bugetară din luna iulie.

prin telefon: ADRIANA COSTIN, manager, Spitalul Huedin "Contractul nou cu casa e mai modest decât cel de anul trecut. Câtã vreme s-au mãrit salariile cu 15% la bugetari și contractul cu C.J.A.S. e mai mic decât anul trecut, mã îndoiesc cã vom avea și bani reali ca sã dãm bonuri de masã."

Deocamdată, singura veste bine dinspre Ministerul Sănătății este că vor fi deblocate circa 400 de posturi în Institutul Clinic Fundeni București și la Institutul Oncologic Iași. Însă și acestea ar putea fi ocupate anul acesta, doar cu condiția încadrãrii în cheltuielile de personal aprobate.

EUGEN NICOLÃESCU, ministrul Sãnãtãții "Sunt douã unitãți spitalicești, care am considerat noi cã sunt o ultraprioritate, pentru cã sunt douã instituții care nu pot funcționa și ele sunt noi. Trebuie sã corelãm deblocarea de posturi cu resursa bugetarã, altfel deblocãm posturi, dar n-avem cu ce sã le plãtim!"

Deblocarea face parte dintr-un proiect de hotãrâre de Guvern, întocmit de Ministerul Sãnãtãții. În cele două unități sanitare importante este nevoie de medici specialiști, dar și de asistente. În plus, este necesară completarea personalui administrativ. Procesul deblocării posturilor din sistemul sanitar va continua, promite ministrul Sãnãtãții, dupã rectificarea bugetarã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2