Date companie
 
 
 
 

Aniversarea profesorului Gheorghe Gorincu, la Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : micula, aniversare, Braila, gheorghe, gorincu
 

Aniversarea unui profesor de excepție, la Brăila! Economist, publicist, istoric, dar și mentor al mai multor generații de elevi, profesorul Gheorghe Gorincu, a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 89 de ani, după o viață închinată educării tinerilor și scrisului. Evenimentul, la care au participat foști colegi de catedră, foști elevi, dar și oficiali locali, a fost organizat la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" din Brăila.

JENICĂ CHIRIAC, fost coleg de catedră ”Domnul profesor Gheorghe Gorincu impresionează prin două calități, le-aș defini eu, așa, mai importante. Printr-o vitalitate intelectuală și prin longevitate creatoare.”

LUCIA PĂTRAȘCU, scriitoare ”Este un om nobil, un om generos, cautător, iscoditor, care vrea să găsească și să dăruiască celorlalți tot ceea ce dumnealui a aflat.”

GHEORGHE GORINCU, scriitor, fost cadru didactic ”A fost un liceu special. Au venit din 20 de județe ale țării și au venit fără părinți. Eu am fost și tata și mama lor. Și am fost așa, să nu credeți că am fost altfel.”

Printre foștii elevi ai profesorului Gheorghe Gorincu se numără și președintele Companiei European Drinks&Food, Viorel Micula. Din motive întemeiate, el nu a putut participa la eveniment, dar i-a trimis un mesaj de suflet fostului său dascăl. Mesajul a fost prezentat de fostul său coleg de clasă, Constantin Lontoș.

AMBIANȚĂ ””Dumnealui face parte din acea categorie de dascăli, care, înainte de toate, sunt deschizători de drumuri, îndrumători, vizionari, pentru că ei construiesc omul bun, pentru că văd în tine, elevul lor, talentul și vocația și le hrănesc pas cu pas, ca pe niște flori. Sunt puțini astfel de oameni, dar lasă un semn adânc în suflet și emană mereu o căldură sufletească și o înțelepciune care ne călăuzesc pașii în viață. Mă gândesc întotdeauna cu emoție și adânc respect la omul și profesorul Gheorghe Gorincu, care mi-a fost dascăl în perioada în care am urmat cursurile Liceului Industrial Radio-TV din Brăila.”


Originar din Fălticeni, profesorul Gheorghe Gorincu a poposit pe meleagurile dunărene după ce a primit o ofertă din partea Ministerului Finanțelor, de a preda la catedră. Spune că a ales Brăila pentru că nu văzuse niciodată Dunărea. S-a îndrăgostit de acest oraș și s-a implicat tot mai mult în activitatea didactică. Dascălul le-a indus generațiilor sale de elevi motivația pentru a-și depăși limitele.

CONSTANTIN LONTOȘ, fost elev ”Dânsul, cu autoritatea pe care o avea de la legiuitor și ca bărbat în toată firea, ca să zic așa, s-a impus în fața noastră, motiv pentru care îi mulțumim în acest moment aniversar, 89 de ani, 23 de ani de editură.”

JENICĂ CHIRIAC, fost coleg de catedră ”Aș avea rugămintea, o rugăminte-propunere, pe care o adresez cu acest prilej autorităților locale, să i se confere titlul de ”Cetățean de Onoare” al Brăilei.”

În paralel cu activitatea didactică, profesorul Gorincu s-a implicat în egală măsură în publicarea a numeroase articole despre finanțe, credit, contabilitate, pedagogie, istorie și agricultură, în revistele de specialitate. O activitate la care nu a renunțat nici după pensionare. Acum, la vârsta la care alte persoane se dedică total plimbărilor prin parc și jocului de table, profesorul Gorincu lucrează de zor la două volume, pe care intenționează să le finalizeze cât mai curând.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2