Date companie
 
 
 
 

Anul Nou și superstițiile la români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revelion, superstitii
 

Niciun Revelion fără superstițiile de rigoare. E bine să intrăm în Noul An veseli, fără datorii, și cu măcar o piesă vestimentară de culoare roșie. Cât de utilă este rețeta, depinde pentru fiecare. Cert este că foarte mulți încearcă să păstreze obiceiurile, care variază de la zonă la zonă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Dansul în aer liber pentru sănătate și noroc și umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper, sunt doar câteva dintre superstițiile pentru noaptea dintre ani. Și nu uitați: în noaptea de Revelion nu se plânge, pentru a evita astfel evenimentele triste din noul an."

O altă superstiție este că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Și cum roșul este culoarea veseliei și a dragostei, obiceiul spune că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an norocos și plin de iubire. Iar despre copiii născuți pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viața. De asemenea, pentru un an îmbelșugat este bine ca la miezul nopții pe masă să fie pahare și farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Iar dacă lucrați în prima zi a anului, nu este cazul să fiți triști! Nu de alta, dar mersul la serviciu e semn că aveți mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • "Avem chef de Revelion", în topul preferințelor ( 1 Ianuarie 2019 )

  Revelion cu Național TV! În noaptea dintre ani, emisiunea AVEM CHEF DE REVELION, difuzată intre orele 20:00 si 02:00 a fost urmărită în medie de 340.000 de telespectatori la nivel național. Național TV s-a clasat astfel pe locul șase în topul preferințelor dumneavoastră. Corina Chiriac, Aurel Tămaș și Jeny Nicolau au oferit o noapte incediară iar vedete îndrăgite v-au fost alături prin intermediul micului ecran, în noaptea dintre ani!

 • Favorit TV, în noaptea dintre ani ( 1 Ianuarie 2019 )

  Favorit TV v-a pregătit o noapte pe cinste, la trecerea în 2019! Revelionul Favorit a început alături de Orchestra Fraților Advahov iar petrecerea a continuat alături de maestrul Nicolae Botgros și “Lăutarii”.

 • Superstiții de Anul Nou ( 31 Decembrie 2018 )

  Cele mai cunoscute superstiții respectate de români în noaptea de Revelion sunt legate de bani, noroc și roade! În noaptea dintre ani, se spune că este bine să avem bani în buzunar. De asemenea, nu este bine să dăm bani pe 31 decembrie și 1 ianuarie, ca să nu rămânem fără, tot anul ce vine. În unele zone ale țării, femeile coc o pâine în care ascund bani, iar cel care găsește monedele va avea noroc de bani tot anul.

 • Pregătiri pentru Revelion, la Stâna de Vale ( 28 Decembrie 2018 )

  Românii se pregătesc să întâmpine noul an, fiecare, după dorință și după cum îl ține buzunarul: la munte, pe o plajă exotică în străinătate sau pe litoralul Mării Negre, pe la rude sau prieteni din alte localități ori acasă.

 • Vremea de Revelion ( 28 Decembrie 2018 )

  Vreme caldă, în acest weekend! Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 8 grade Celsius. Cel mai cald va fi în partea de sud a țării. În Oltenia, valorile termice pot trece chiar și de 10 grade, potrivit reprezentaților...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2