Date companie
 
 
 
 

Anul Nou și superstițiile la români

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Decembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revelion, superstitii
 

Niciun Revelion fără superstițiile de rigoare. E bine să intrăm în Noul An veseli, fără datorii, și cu măcar o piesă vestimentară de culoare roșie. Cât de utilă este rețeta, depinde pentru fiecare. Cert este că foarte mulți încearcă să păstreze obiceiurile, care variază de la zonă la zonă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Dansul în aer liber pentru sănătate și noroc și umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper, sunt doar câteva dintre superstițiile pentru noaptea dintre ani. Și nu uitați: în noaptea de Revelion nu se plânge, pentru a evita astfel evenimentele triste din noul an."

O altă superstiție este că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Și cum roșul este culoarea veseliei și a dragostei, obiceiul spune că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an norocos și plin de iubire. Iar despre copiii născuți pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viața. De asemenea, pentru un an îmbelșugat este bine ca la miezul nopții pe masă să fie pahare și farfurii pline, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Iar dacă lucrați în prima zi a anului, nu este cazul să fiți triști! Nu de alta, dar mersul la serviciu e semn că aveți mai multe șanse de a avansa în carieră în perioada următoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Știrile, emisiunile, si filmele difuzate, duminică, de Național TV, în topul preferințelor ( 4 Ianuarie 2021 )

  Programele Național TV, în topul preferințele telespectatorilor! Știrile, emisiunile și filmele difuzate de Național TV au înregistrat, și duminică, cifre spectaculoase de audiență. Ziua a început cu reluarea „Start Revelion"...

 • Trecerea dintre ani, marcată de un maraton muzical la Favorit TV ( 1 Ianuarie 2021 )

  Favorit TV v-a pregătit un adevărat maraton muzical, la trecerea în 2021! Gazde primitoare, grațioasa Raluca Diaconu și energicul Nicolae Datcu, alături de artiștii dumneavoastră preferați v-au făcut noaptea mai frumoasă. Margareta Clipa, Frații Advahov de la Chișinău, Theo Rose, Taraful Nelu Radu, Mihai Trăistariu sau Raoul au fost doar câțiva dintre artiștii care au asigurat distracția în noaptea dintre ani. De la orele 20.30 la 7 dimineața, timp de zece ore și jumătate ați petrecut alături de Favorit TV!

 • „Start Revelion”, spectacolul special pentru noaptea dintre ani, la Național TV ( 27 Decembrie 2020 )

  Spectacol special, pe Național TV, în noaptea de Revelion! Pe 31 decembrie, la ora 22:00 se va da startul distracției cu „Start Revelion” un spectacol de televiziune total, pregătit în detaliu pentru a încânta...

 • De Revelion, cu Favorit TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Favorit TV v-a pregătit o noapte pe cinste, la trecerea în 2020! Artiștii dumneavoastră preferați, Nicolae Botgros și "Lăutarii din Chisinău", Orchestra fraților Advahov, Mioara Velicu, Cristina Turcu Preda, Emilia Ghinescu sau Gheorghe Turda, alături de primitoarea gazdă Raluca Diaconu v-au fost alături, la final de 2019 și încă din primele minute ale noului an. 

 • Revelion cu Național TV ( 1 Ianuarie 2020 )

  Revelion cu Național TV! În noaptea dintre ani, emisiunea AVEM CHEF DE REVELION, difuzată intre orele 20:00 si 00:30 a fost urmărită, în fiecare minut, în medie, de 242.000 de telespectatori la nivel național. Național TV s-a clasat astfel în topul preferințelor dumneavoastră. Gazdele dumneavoastră, Corina Chiriac și Adrian Enache v-au oferit o noapte incendiară iar vedete îndrăgite v-au fost alături prin intermediul micului ecran, în noaptea dintre ani!

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2