Date companie
 
 
 
 

Anul școlar nu este compromis din cauza coronavirusului, susține premierul Ludovic Orban

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Octombrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoli, masuri, rosu, orban, coronavirus, tataru, scenariul
 

Anul școlar actual nu are cum să fie compromis, pentru că abia a început și au fost luate decizii în acest sens, a declarat, astăzi, premierul Ludovic Orban, aflat la Ministerul Educației. Premierul a fost însoțit de vicepremierul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru și secretarul de stat în M.A.I., Raed Arafat.

MONICA APOSTOL, reporter „Potrivit datelor comunicate, joi, de Ministerul Educației, circa 580 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu, care implică organizarea de cursuri exclusiv online pentru toți elevii. Numai în București, Comitetul pentru Situații de Urgență a aprobat cererea Inspectoratului Școlar ca 10 unități de învățământ să treacă la scenariul roșu, iar alte 4, în scenariul galben.”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că, în ultima săptămână, la nivel național sunt 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10-19 ani confirmați cu noul coronavirus. Nu se impune, însă, în acest moment, revenirea la starea de urgență, ci se impune respectarea regulilor, susține Tătaru.

NELU TĂTARU, ministrul Sănătății „Haideți să respectăm aceste lucruri. Și mă reîntorc! Ziua se compune din transport către școală, ziua școlii, transportul de la școală către casă, lucrul în familie, jocul în parcuri. Noi doar trebuie să respectăm aceste reguli.”

Metoda carantinării la domiciliu cu urmărirea asimptomatică și testarea la apariția simptomelor este protocolul care funcționează acum, a mai precizat ministrul Sănătății.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2