Date companie
 
 
 
 

AOAR: Impozitul pe construcții va avea un impact negativ în economie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : impozit, constructii
 

Impozitul pe construcții speciale creează controverse. Potrivit Asociației Oamenilor de Afaceri din România, acest impozit ce se aplică de la 1 ianuarie, va afecta sever în special agricultura, generând un imapct negativ în economie de 1,2 miliarde de lei, peste estimările de colectare ale autorităților.

CRISTIAN PÂRVAN, secretar general, AOAR: "Evident că în mediul de afaceri este încă un șoc, deocamdată nu știm, (...) amplitudinea lui diferă foarte mut de la valorile contabile la valorile reale. "

Cristian Pârvan, secretar general al Asociației Oamenilor de Afaceri, este de părere că acest impozit va reduce profitabilitatea firmelor.

RUXANDRA JIANU, consultant fiscal, AOAR: "Este un impozit suplimentar care se plătește în plus față de impozitul local care se plătea până acum. E un impozit care se datorează bugetului de stat, nu administrației locale. " TC IN 03:08....TC OUT 03:18 " Soluția este ca normele metodologice măcar să diminueze această bază de impozitare, după părerea noastră este o suprataxă care, însă, trebuie eliminată direct."

Una dintre probleme este clasificarea construcțiilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter: "Potrivit legii, impozitul pe construcții este datorat de persoanele juridice române, cu excepția instituțiilor publice, institutelor naționale de cercetare-dezvoltare și persoanelor juridice fără scop patrimonial. În aceeași situație sunt și persoanle juridice străine cu sedii permanente în România și persoanele juridice cu sediul social în România înființate potrivit legislației europene. "

Impozitul pe construcții se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5 % asupra valorii construcțiilor. Plata se va efectua în două rate, cu scadență în 25 mai și 25 septembrie, inclusiv.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2