Date companie
 
 
 
 

Apele Izvorului Minunilor, sfințite de un sobor de preoți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slujba, boboteaza, sfintire
 

Zi de mare sărbătoare pentru români! Clopotele bisericilor au anunțat astăzi Marele Praznic al Botezului Domnului. Potrivit tradiției, la Stâna de Vale, de Bobotează, apele Izvorului Minunilor care țâșnesc chiar în mijlocul stațiunii montane sunt sfințite astfel încât să rămână proaspete vreme îndelungată. Turiștii și localnicii au înfruntat gerul de afară pentru a fi primii care se vor bucura de binefacerile apei sfințite. Un sobor de 5 preoți în frunte cu Arhimandritul Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, au binecuvântat apele celui mai renumit izvor din Apuseni și s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din el.

AMBIANȚĂ sfințire izvor

La ceremonia religioasă a participat și președintele "European Drinks & Food", Viorel Micula, alături de localnicii și turiștii din stațiune. Acesta s-a referit la importanța acestei zile dar și la miraculoasele proprietăți ale apei Izvorului Minunilor căreia i s-a dus vestea în toată țara și peste hotare.

VIOREL MICULA, președinte, "European Drinks & Food"

La sfârșitul slujbei, cei prezenți și-au umplut canistre cu apă sfințită pentru a le folosi în propriile gospodării.

Adrian Suciu, preot

VOX-uri

De-a lungul timpului s-au țesut diferite legende în jurul acestui izvor. Cea mai renumită dintre acestea povestește că apele cu puteri miraculoase ale Izvorului Minunilor s-au pornit din dragostea imposibilă a unei fete de împărat din țara de gheață și a unui fecior de crai din împărăția focului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2