Date companie
 
 
 
 

Apele Izvorului Minunilor, sfințite de un sobor de preoți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slujba, boboteaza, sfintire
 

Zi de mare sărbătoare pentru români! Clopotele bisericilor au anunțat astăzi Marele Praznic al Botezului Domnului. Potrivit tradiției, la Stâna de Vale, de Bobotează, apele Izvorului Minunilor care țâșnesc chiar în mijlocul stațiunii montane sunt sfințite astfel încât să rămână proaspete vreme îndelungată. Turiștii și localnicii au înfruntat gerul de afară pentru a fi primii care se vor bucura de binefacerile apei sfințite. Un sobor de 5 preoți în frunte cu Arhimandritul Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc, au binecuvântat apele celui mai renumit izvor din Apuseni și s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din el.

AMBIANȚĂ sfințire izvor

La ceremonia religioasă a participat și președintele "European Drinks & Food", Viorel Micula, alături de localnicii și turiștii din stațiune. Acesta s-a referit la importanța acestei zile dar și la miraculoasele proprietăți ale apei Izvorului Minunilor căreia i s-a dus vestea în toată țara și peste hotare.

VIOREL MICULA, președinte, "European Drinks & Food"

La sfârșitul slujbei, cei prezenți și-au umplut canistre cu apă sfințită pentru a le folosi în propriile gospodării.

Adrian Suciu, preot

VOX-uri

De-a lungul timpului s-au țesut diferite legende în jurul acestui izvor. Cea mai renumită dintre acestea povestește că apele cu puteri miraculoase ale Izvorului Minunilor s-au pornit din dragostea imposibilă a unei fete de împărat din țara de gheață și a unui fecior de crai din împărăția focului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mesajul de Crăciun al președintelui Klaus Iohannis ( 25 Decembrie 2018 )

  Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen au participat la slujba de Crăciun de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Înainte de a intra în lăcașul de cult șeful statului a transmis urări de bine tituror românilor.

 • Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului ( 25 Noiembrie 2018 )

  Peste 30.000 de credincioși și 2.000 de invitați oficiali au mers la sfințirea Catedralei Naționale! Slujba a fost oficiată de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Patriarhul Daniel. 

 • Slujbă de Bobotează, la Stâna de Vale ( 6 Ianuarie 2018 )

  Marele Praznic al Botezului Domnului, anunțat astăzi de clopotele bisericilor din toată țara! Una dintre cele mai mari sărbători creștine a fost marcată așa cum se cuvine la Stâna de Vale.

 • Bucurie pe zăpadă ( 6 Ianuarie 2018 )

  Vreme bună de Bobotează! Prognoza meteorologilor, care anunțau între 5 și 15 grade în acest weekend a fost una corectă, iar românii s-au putut bucura din plin de această sărbătoare. 

 • Un bărbat și-a pus capăt zilelor pentru că își pierduse serviciul din Italia ( 2 Mai 2017 )

  Un bărbat de 41 de ani din comuna Schitu Golești, județul Argeș, și-a pus capăt zilelor! El s-a sinucis în spatele casei în care locuia. Trupul neînsuflețit a fost găsit, ieri, de niște vecini. Bărbatul se întorsese recent de la muncă din Italia.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2