Date companie
 
 
 
 

Apelurile false la 112 ar putea fi pedepsite cu închisoarea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, amenzi, lege, fals, 112, inchisoare, apel
 

Persoanele care aleg să se distreze prin apeluri false la numărul unic de urgență 112 ar putea ajunge după gratii, dacă proiectul de lege inițiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru va primi girul parlamentului. Propunerea vine în contextul în care 70% dintre apelurile la 112 sunt nejustificate.

AMBIANTA "- Alo, bună ziua! Pompierii? - Bună ziua! Pompierii suntem. Ce urgență aveți? - Vreau și eu o dedicație muzicală, frate.
-Domnule, ați sunat la 112 pentru situații de urgență. Nu faceți astfel de solicitări la 112! - Hai, domnule, las-o baltă! - Domnule, ținem ocupată o linie de urgență. Cineva poate are nevoie de ambulanță sau de pompieri."

Există persoane care apelează numărul unic de urgență pentru a înjura, pentru a pune întrebări stupide sau pur și simplu pentru a ține linia ocupată. Din cele 18,6 milioane de apeluri înregistrate anul trecut, 12,6 miloane au fost false.

MARIN ADRIAN, reprezentant I.S.U. "Recomandăm populației să nu facă apeluri false, un astfel de apel constituind un dispecer ocupat și o resursă alocată, care poate interveni pentru salvarea unei vieți."

prin telefon: TUDOR CIUHODARU, deputat PSD "Proiectul legislativ vrea să descurajeze aceste apeluri false la 112, mai ales că 70% dintre ele sunt false."

În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, amenda aplicată în astfel de cazuri va crește de la 1.000 la 4.000 de lei, iar vinovații ar putea face chiar închisoare pe o perioadă de până la 3 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2