Date companie
 
 
 
 

Apelurile false la 112 ar putea fi pedepsite cu închisoarea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiect, amenzi, lege, fals, 112, inchisoare, apel
 

Persoanele care aleg să se distreze prin apeluri false la numărul unic de urgență 112 ar putea ajunge după gratii, dacă proiectul de lege inițiat de deputatul PSD Tudor Ciuhodaru va primi girul parlamentului. Propunerea vine în contextul în care 70% dintre apelurile la 112 sunt nejustificate.

AMBIANTA "- Alo, bună ziua! Pompierii? - Bună ziua! Pompierii suntem. Ce urgență aveți? - Vreau și eu o dedicație muzicală, frate.
-Domnule, ați sunat la 112 pentru situații de urgență. Nu faceți astfel de solicitări la 112! - Hai, domnule, las-o baltă! - Domnule, ținem ocupată o linie de urgență. Cineva poate are nevoie de ambulanță sau de pompieri."

Există persoane care apelează numărul unic de urgență pentru a înjura, pentru a pune întrebări stupide sau pur și simplu pentru a ține linia ocupată. Din cele 18,6 milioane de apeluri înregistrate anul trecut, 12,6 miloane au fost false.

MARIN ADRIAN, reprezentant I.S.U. "Recomandăm populației să nu facă apeluri false, un astfel de apel constituind un dispecer ocupat și o resursă alocată, care poate interveni pentru salvarea unei vieți."

prin telefon: TUDOR CIUHODARU, deputat PSD "Proiectul legislativ vrea să descurajeze aceste apeluri false la 112, mai ales că 70% dintre ele sunt false."

În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat, amenda aplicată în astfel de cazuri va crește de la 1.000 la 4.000 de lei, iar vinovații ar putea face chiar închisoare pe o perioadă de până la 3 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pedeapsa cu închisoarea pentru românii care nu-și achită dările către stat, în stadiu de proiect ( 16 Septembrie 2019 )

  Ministrul Finanțelor vrea să-i pedeapsească aspru pe cei care nu-și achită dările către stat! Eugen Teodorovici a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca cetățenii care nu-și plătesc la timp impozitele și contribuțiile către...

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 • Corupții plătiți din banul public, fără pensii de serviciu ( 5 Septembrie 2019 )

  Proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor de serviciu, în cazul angajaților plătiți din bani publici! Astfel, dacă proiectul de lege ar fi adoptat, persoanele plătite din fonduri publice, care au fost condamnate defintiv pentru...

 • Cristian Borcea, o nouă încercare de a ieși după gratii ( 2 Septembrie 2019 )

  Cristian Borcea face o nouă încercare de a ieși de după gratii! Omul de afaceri, condamnat în dosarul retrocedărilor și încarcerat de la începutul lunii februarie a depus o nouă cerere de eliberare condiționată. Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 vor lua o decizie pe 10 septembrie. Borcea a mai făcut o cerere în acest sens în primăvară, dar nu a avut succes. 

 • Apelul fals la serviciul unic de urgență 112, sancționat drastic ( 27 August 2019 )

  Măsuri aspre, după valul de apeluri false la 112! Astfel, persoanele care efectuează apeluri false la numărul de urgență 112 vor fi sancționate drastic. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, astăzi, că astfel de apeluri false generează...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2