Date companie
 
 
 
 

Aplicație pentru mobil pregătită de I.SU. în cadrul campaniei ”Nu tremur la cutremur”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : populatie, masuri, cutremur, isu, campanie, arafat, protectie, aplicatie
 

„Nu tremur la cutremur!”! Acesta este sloganul campaniei naționale de informare și pregătire a populației în caz de cutremur, lansată, astăzi, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Campania, menită să-i învețe pe români cum să se comporte și cum să se protejeze într-o astfel de situație, vine după înregistrarea în ultima perioadă, pe teritoriul României, a numeroase mișcări telurice de intensitate redusă ori moderată. Conferința de lansare a campaniei a fost susținută de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în M.A.I., Raed Arafat și de inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, col. Nicolae CORNEA. Practic, românii trebuie să ia în calcul câteva aspecte importante privind oregătirea locuinței, planul de urgență al familiei și cunoașterea metodelor de protecție în timpul producerii seismului. Printre altele, dr. Raed Arafat a declarat că este în proiect o aplicație pentru telefonul mobil, care va cuprinde recomandări pentru români în caz de inundații, cutremure sau alte calamități naturale.

RAED ARAFAT, secretar de stat, M.A.I. "Să vezi toate sfaturile, poate chiar și sfaturi de prim-ajutor. Nu vreau să mă hazardez să dau o dată. Încercăm să facem acces la aceste sfaturi prin toate mijloacele."

Pe lângă această aplicație, autoritățile au pregătit și alte materiale de informare a oamenilor, precum broșuri sau chiar spoturi TV animate, pentru a capta atenția atât a persoanelor adulte, cât și a copiilor. În ultima lună, Institutul Național pentru Fizica Pământului a înregistrat 56 de cutremure în România. Nouă dintre acestea au avut magnitudini de peste 4 grade. Anul trecut, în aceeași perioadă, se înregistrau 40 de cutremure.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Produsele de post care conțin aditivi pot fi periculoase ( 25 Martie 2021 )

  În postul Paștelui, conform tradiției, credincioșii consumă produse vegetale, iar alimentele care conțin proteină animală sunt eliminate din meniul zilnic. Pentru a veni în întâmpinarea celor care postesc, industria...

 • Raed Arafat susține că autoritățile nu și-ar dori un lockdown total ( 13 Martie 2021 )

  Raed Arafat susține că autoritățile nu au în plan instituirea unui lockdown total! Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că decizia limitării circulației după ora 22:00 a fost luată pentru a limita întâlnirile dintre oameni și subliniază că în alte state, ora de intrare în casă este mult mai devreme comparativ cu țara noastră.

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Președintele Klaus Iohannis, în vizită la centrul de vaccinare de la Romexpo ( 19 Ianuarie 2021 )

  Până la 4.000 de persoane pot fi imunizate, zilnic, la centrul de vaccinare de la Romexpo din București. Este remarca președintelui Klaus Iohannis, care a vizitat, astăzi, acest centru de vaccinare.

 • Măsuri stricte, impuse de Patriarhia Română pentru slujbele de Bobotează ( 4 Ianuarie 2021 )

  Măsuri stricte, de Bobotează! Reprezentanții Patriarhiei Române au anunțat că vor fi luate măsuri speciale la ceremoniile de Bobotează din acest an, pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2