Date companie
 
 
 
 

Aproape 12.000 de persoane vor fi concediate, în 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, concedieri, criza, angajati, piata, muncii, 2013
 

Criza lovește din nou piața muncii din România! Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, angajatorii intenționează să disponibilizeze aproape 12.000 de oameni. Cele mai multe disponibilizări sunt așteptate în construcții și în domeniul administrației drumurilor, acolo unde activitatea multor patroni nu mai este rentabilă de foarte mult timp. Statisticile arată și că în imobiliare, mulți dezvoltatori au rămas cu locuințele nevândute de ani buni, fapt pentru care din acest sector se estimează că vor pleca peste 2.500 de persoane.

ALEXANDRU MIHALACHI, broker imobiliar "De regulă, sunt dați afară din ansambluri rezidențiale destul de mari. Ajung într-un moment în care nu mai au bani să plătească materiale, nu mai au bani să plătească mâna de lucru!"

Companiile care nu și-au îndeplinit obiectivele financiare renunță în primul rând la plata salariilor către angajați.

AUREL PROSAN, dezvoltator imobiliar "La începutul anului, am renunțat la 40 de oameni, pe care i-am avut în anul 2012."

VOX "Este destul de greu să găsești și să îți menții locul de muncă. Nu au oamenii bani să acceseze un program să își cumpere o casă."

VOX "Salariul e foarte mic, dar nu avem ce face, e criză peste tot. "

Cele mai multe disponibilizări se vor face în București, Cluj și Bacău. Printre domeniile în care se vor desființa locuri de muncă, se află și firmele de protecție și pază sau companiile din industria metalurgică. Agenția Natională pentru Ocuparea Forței de Muncă a primit deja primele notificări, pentru perioada ianuarie-iunie 2013. Anul trecut, peste 20.000 de români și-au pierdut serviciul prin disponibilizări colective.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • Adrian Enache, dezvăluiri privind pregătirea noului sezon al emisiunii "Opriți Timpul" ( 20 Martie 2020 )

  Invitat de seamă, la „România Vorbește”, cu Denis Ciulinaru! Adrian Enache este cel care a intrat, astăzi, în studioul Național FM, pentru a încânta ascultătorii. Îndrăgitul prezentator al emisiunii „Opriți Timpul” a povestit cum...

 • Încă mai există foamete în România ( 2 Martie 2020 )

  Aproape 5% din populația României este afectată de foamete. Cel puțin așa rezultă din datele date publicității de organizația nonguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Vestea bună este aceea că...

 • O nouă rută pentru migranți ( 1 Martie 2020 )

  O nouă criză a migranților amenință Europa. Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan susține că a avertizat de câteva luni că Turcia se vede obligată să își deschidă porțile, arată cotidianul spaniol El Pais.

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2