Date companie
 
 
 
 

Aproape 400 de angajați de la Laminorul Brăila au protestat în fața sediului companiei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : somaj, angajati, protest, negocieri, Braila, companie, moscova, laminor, manageri, mechel
 

Protest în fața Laminorului din Brăila. Aproape 400 de angajați au ieșit în fața sediului companiei și și-au strigat nemulțumirile. Ei se află în șomaj tehnic și iau doar trei sferturi din salariu. Oamenii se tem că-și vor pierde locurile de muncă, mai ales că acționarul rus a început să vândă societatea bucată cu bucată.

AMBIANȚĂ "Vrem sã muncim, nu sã cerșim! Vrem sã muncim, nu sã cerșim!"

VOX "- De ce sunteți neumulțumiți? - Pentru cã nu ne asigură locul de muncã, de pe o zi, pe alta."

VOX "Stoparea acținilor de tãiere și dezmembrare a instalațiilor, utilajelor, în vederea valorificãrii la fier vechi, stoparea vânzãrii cilindrelor de laminare."

VOX "- Pe 22 fac 34 de ani de când sunt aici. Nu am plecat nicãieri. Unde sã mã mai duc, la 52 de ani? Nu mai am nicio șansă. – De ce sunteți nemulþumiți? – Cã nu am siguranțã cã voi mai lucra. Au început sã vândã utilajele."

După mai bine de două ore, sindicaliștii au intrat la negocieri cu managerii societății. N-au ajuns însă la niciun rezultat și au anunțat că vor picheta sediul Guvernului și pe cel al Ambasadei Rusiei.

AMBIANȚĂ "Dacã va fi nevoie, vom închiria un autocar și ne vom deplasa la București, sã pichetăm Guvernul și Ambasada Rusiei."

80% din acțiunile companiei Laminorul Brăila au fost preluate, în 2004, de rușii de la Mechel Moscova.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2