Date companie
 
 
 
 

Aproape 6.000 de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera română, în 2017

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Februarie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ilegal, migranti
 

Aproape 6.000 de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera română, în 2017! Cei mai mulți au fost organizați în grupuri conduse de călăuze. Majoritatea provin din țări precum Irak, Siria, Pakistan, Iran, Afganistan, iar peste 230 de persoane sunt cercetate pentru trafic de migranți. Totodată, polițiștii de frontieră au depistat peste 2.800 de persoane urmărite. De asemenea, anul trecut, în peste 1.000 de cazuri s-a intervenit pentru prevenirea intrării ilegale a migranților la frontiera româno-sârbă. Cei mai multi cetățeni provin din Irak, Siria, Pakistan, Iran, Afganistan, Turcia, Kosovo, India, Albania și Bangladesh.

Anul 2017 a reprezentat a provocare din punct de vedere al migrației ilegale. Așa că Poliția de Frontieră Română a întreprins măsuri ferme în toate zonele de competență în vederea depistării și reținerii persoanelor care nu respectă regimul frontierei de stat, scopul fiind creșterea gradului de siguranță la frontierele României. Din analizele efectuate la nivelul instituției, s-a stabilit că România rămâne, în continuare, o țară de tranzit pentru migranții ilegali, în drumul acestora spre statele din Vestul Europei”, precizează oficialii Poliției de Frontieră.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Nu doar frontiera româno-sîrbă a fost supusă presiunii migraționiste, ci și ruta de la Marea Neagră. Astfel, peste 500 de migranți din Irak, Iran, Pakistan, Siria și Afganistan, bărbați, femei și copii, au încercat să ajungă ilegal în România, din Turcia, cu ajutorul a șase ambarcațiuni."



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2