Date companie
 
 
 
 

Aproape o suta de politisti de frontiera si vameși au ajuns după gratii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mita, politisti, DNA, frontiera, arestare, mandate, vamesi, marginean
 

Încã cinci vameși și polițiști de frontieră de la Moravița și Naidãș au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Astfel, numărul total al suspecților care stau preventiv după gratii a ajuns la 91. Alți șase vor fi cercetați în stare de libertate, dar au interdicție de a părăsi țara.

VOX "Noi am susținut cã nu existã probe la dosar. Ar fi fost niste interceptãri pe care eu personal nu le-am vãzut, niste declaratii care se contrazic, cam atât!"

VOX "Nu a fugit nimeni, toatã lumea s-a prezentat la arest! Si-a adus bagajul!"

Unul dintre contrabandiștii reținuți susține că totul a fost o înscenare.

DAN SAVA, retinut "În povestea asta am ajuns pentru că eram și eu pe acolo tot timpul, luam câte un cartuș, două de țigări și când m-au prins, m-a prins pe chestia asta. A venit unul, un polițist și mi-a zis: "ia, mai, baiete banii ăștia și dă-i colegului meu"... Pe chestia asta mi-a făcut flagrant sau nu știu exact. "

Și cele trei persoane reținute în dosarul de la vama Halmeu vor trebui să dea socoteală în fața justiției. Bărbații acuzați că au intermediat mita între directoarea de la Halmeu și șeful vămilor își vor petrecere următoarele 29 de zile după gratii. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Oradea.

ION BANCIU, avocat "-Este neîntemeiatã decizia de arestare perventivã? -Da, asta am considerat-o neintemeiatã si este neintemeiatã. În momentul în care dispui arestarea preventivã a unei persoane, trebuie sã fie niste motive certe, cã lãsarea în libertate a acestor persoane reprezintã un pericol pentru ordinea publicã."

Situația din vămi a fost discutată, joi, de premierul Emil Boc, ministrul Finanțelor Publice, ministrul Administrației și Internelor si șeful ANAF.

EMIL BOC, premierul Romaniei "Doar acest guvern a avut curajul de a dezmembra frãția corupției din vãmi, de aceea solicit opoziției de a-și reprima impulsurile politicianiste și de a lăsa instituțiile statului să-și facă datoria."

Pus sub învinuire de procurorii DNA pentru mita de la Vama Halmeu, șeful Autorității Naționale a Vămilor, Radu Mărginean, a fost demis din funcție, miercuri seară, de premierul Emil Boc. Funcția a fost preluată, temporar, de Viorel Comăniță, directorul Direcției de Supraveghere, Accize și Acțiuni Vamale din cadrul ANAF.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2