Date companie
 
 
 
 

Aproximativ 1.200 de primari s-ar afla află în situație de incompatibilitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ani, Mazare, legea, primari, USL, georgescu, dragnea, incompatibilitate, cazanciuc, constantinescu
 

Peste 1.200 de edili din întreaga țară s-ar afla în situație de incompatibilitate, din cauza prezenței în conducerea societăților comerciale aflate în subordinea primăriilor. Cel puțin așa susține prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, Mariana Gâju, care afirmă că, 80 la sută dintre primarii vizați de Agentia Națională de Integritate, ar fi de la USL. Peste 650 dintre ei sunt incompatibili, din cauza prezenței în consiliile de administrație de la "Apă și Canal", din orașele pe care le conduc. Edilul Constanței, Radu Mazăre, dă vina pe ministrul Justiției, care a dat aviz negativ proiectului de lege privind incompatibilitățile, inițiat de vicepremierul Liviu Dragnea. În calitate de lider al PSD Constanța, Mazăre a promis că va ridica această problemă, la viitorul Comitet Executiv al partidului.

RADU MAZĂRE, primar, Constanța "- N-are logicã! În viațã, și legile, și lucrurile, trebuie sã fie de bun simț. Ãia de la Ministerul Justiției le e fricã de MCV, de Europa. - Veți cere premierului sã îl schimbe pe ministrul Justiției? - Eu nu sunt implicat, cã m-a învãțat Bãsescu sã suflu și în iaurt. Or sã-i cearã ceilalți, pe care-i arde mai tare."

Autoritățile locale spun că legea românească se bate cap în cap, cu cea europeană.

NICUȘOR CONSTANTINESCU, președinte, Consiliul Județean Constanța "Tratatul de la Nisa, pe care România l-a adoptat în Parlament, prevede că, dacă o lege a Uniunii Europene contravine unei legi, cum e cazul de fațã, primeazã legea europeanã."

CRISTIAN CÎRJALIU, primar, Agigea "Mai existã o hotãrâre de Guvern, 155 din 2008. Guvernul Tãriceanu spunea așa: "se recomandã ca, din consiliile de admininstrație, sã facã parte primarii de orașe, municipii și comune". Când se judecã, nimeni nu vrea sã ia act de acea hotãrâre."

MARIANA GÂJU, președinte, A.C.O.R. "Solicitãm coroborarea legilor 215/2001, 169/2003, cu legile europene, unde jurisprudența Comisiei Europene obligã coordonatorul de credite, alesul local al unei unitãți administrativ teritoriale."

Aleșii locali declarați incompatibili îi cer ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să ia atitudine și amenință cu proteste în fața Guvernului.

MARIANA GÂJU, președinte, A.C.O.R. "Primarii județului Constanța, care sunt în numãr de 37, pe data de 20 vor merge la București. Deja, noi am cerut o solicitare de întâlnire în regim de urgențã, cu domnul prim-ministru Victor Ponta."

În replică, presedintele A.N.I., Horia Georgescu, spune că numărul primarilor aflați în incompatibilitate sau conflict de interese este mult mai mic. decat susțin aleșii USL, care vor să schimbe legea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Scandal la DNA ( 26 Iulie 2021 )

  Proaspăt eliberat din penitenciar, fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost astăzi la sediul DNA. Motivul a fost că „trebuia să i se comunice ordonanța de menținere a sechestrului judiciar în dosarul Tel Drum”.

 • Polița RCA, acceptată și pe format digital ( 27 August 2020 )

  Adio amenzi pentru lipsa RCA, în original, pe suport de hârtie.Începând de săptămâna viitoare șoferii vor putea prezenta politiștilor, la un eventual control în trafic, "polița de asigurare RCA pe suport hârtie...

 • Liviu Dragnea rămâne în închisoare ( 21 August 2020 )

  Cererea de eliberare din închisoare a fost respinsă

 • Liviu Dragnea rămâne după gratii ( 9 Iunie 2020 )

  O nouă cerere, o nouă respingere! Tribunalul București a respins ca nefondată, cererea prin care care fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a solicitat să fie eliberat din închisoare, pe motiv ca este deținut ilegal.

 • Liviu Dragnea, tot după gratii ( 18 Februarie 2020 )

  Nu se întrevede nicio portiță de scăpare din închisoare, în cazul lui Liviu Dragnea. Instanța Tribunalului București a decis, astăzi, ca a patra cerere de eliberare din închisoare a fostului lider PSD să fie trimisă la Inalta...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2