Date companie
 
 
 
 

Arborii exotici, care au costat municipalitatea din Drobeta Turnu Severin 160.000 de euro, s-au uscat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : primarie, Severin, turnu, drobeta, arbori, seceta, exotici, uscat
 

Arborii exotici, pe care Primãria Drobeta Turnu Severin a cheltuit 160 de mii de euro, s-au uscat. La mai putin de sase luni de când au fost plantati într-o zonã de promenadã recent reabilitatã, artarii, globularii si platanii adusi din Italia au cãpãtat, deja, o culoare ruginie. Autoritãtile locale dau vina pe temperaturile extreme. În vreme ce edilii orașului susțin cã arborii au meritat, totuși, toti banii, localnicii sunt nemultumiti de afacerea proastã fãcutã pe bani publici.

VOX "- Primãria a dat aproximativ 320 de lei pe un astfel de copac. Cum vi se pare? - Mai bine punea corcoduși. - Cam cât trãiti dumneavoastrã cu 320 de lei? - O lunã. - Echivalentul unui platan? – Da ."

VOX "- Cum vã explicati cã s-au uscat asa repede? – Pãi, probabil, de când i-a cumpãrat, nu i-a luat în conditii bune. De unde i-a cumpãrat? – Din Italia. – A durat poate și transportul."

VOX "O afacere proastã! O afacere proastã! Trebuia sã aducã arbori care se preteazã la clima noastrã, aici. Am înteles cã i-a adus din Italia."

Unii arbori, care aproape s-au uscat, au fost scosi si duși în pepinierã. Autoritãțile locale spun cã încearcã, astfel, sã-i revigoreze.

NICOLAE PAPONIU, city manager, Drobeta Turnu Severin "S-au uscat din cauza conditiilor extreme. Au fost scosi din locurile în care au fost plantati si duși, provizoriu, într-o pepinierã, în încercarea sã vedem dacã își mai revin."

În primãvara acestui an, Primãria Drobeta Turnu Severin a adus din Italia aproximativ douã mii de arbori ornamentali, care au fost plantați în zonele verzi din oraș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Priorități pentru Bragadiru ( 21 Iulie 2021 )

  Atragerea fondurilor europene, o prioritate pentru noul edil al orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu și-a preluat oficial mandatul de primar al orașului Bragadiru. După depunerea jurământului, în fața prefectului Daniel Tudorel Zamfir și în prezența membrilor Consiliului Local Bragadiru și a mai multor simpatizanți, noul edil a anunțat că se va apuca de treabă pentru a onora încrederea persoanelor care l-au votat.

 • Protestul fermierilor, la Ministerul Agriculturii ( 18 Februarie 2021 )

  Mișcările sociale iau amploare, în România! După valul de proteste declanșate de polițiști, ceferiști, angajați din Sănătate și mineri, fermierii ies și ei în stradă, nemulțumiți de lipsa sprijinului financiar din partea statului.

 • Fosta conducere a Primăriei Sector 5, deplasare de lux la Cannes ( 21 Noiembrie 2020 )

  Plimbare în Franța, de 150.000 de euro, descoperită de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 5. Potrivit raportului dat publicității de actuala conducere a primăriei, privind activitatea instituției...

 • Propunerile Ramonei Mezei, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2 ( 20 August 2020 )

  Modernizarea școlilor, cât mai multe creșe și locuri de parcare. Sunt doar câteva dintre proiectele Ramonei Mezei, candidat ALDE la Primăria Sectorului 2. Ramona a decis să își pună experiența în slujba cetățenilor Sectorului 2 pentru că s-a confruntat cu o serie de probleme aici, unde ea își desfășoară activitatea, iar fiul ei, Mihnea, învață.

 • Propunerile lui Adrian Vlad Chiotan, candidat ALDE la Primăria Sectorului 4 ( 19 August 2020 )

  Familia, casa și locul de muncă sunt cele mai importante lucruri în viața fiecăruia dintre noi, ne mărturisește Adrian Vlad Chiotan, un bucureștean care a decis să se dedice cetățenilor sectorului 4. L-am cunoscut pe reprezentantul ALDE, Adrian Vlad Chiotan, în Parcul Carol, unde ne-a vorbit despre valorile după care s-a ghidat de-a lungul timpului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2