Date companie
 
 
 
 

Arestări în cazul "căminelor groazei" din județul Prahova

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : prahova, spitale, ploiesti, camin, arestare, azil, batrani, preventiva, centre, paulesti, administratie, ingrijitoare
 

Se face curățenie în căminele groazei din județul Prahova! Femeia care administra cele două cămine de bătrâni neautorizate, de la Ploiești și Păulești, și una dintre îngrijitoare au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Cele două sunt acuzate de lipsire de libertate, după ce mai mulți bătrâni s-au plâns că au fost ținuți în căminul din Păulești împotriva voinței lor.

ALINA COMĂNIȚĂ, purtător de cuvânt, Parchetul Ploiești "A fost sesizată instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă, față de două inculpate, Zidaru Cornelia și Ion Gabriela, sub aspectul săvârsirii a două infracțiuni: instigare la lipsire de libertate, respectiv lipsire de libertate."

Bătrânii din cele două cămine trăiau la un loc cu pisicile și găinile și erau hrăniți cu mâncare expirată.

ADELA TRIFAN, șef serviciu, D.S.P. Prahova "Au fost depistate deficiențe de ordinul igienico-sanitar, centrul fiind impropriu desfășurării activității. Nu era asigurată asistența medicală a bătrânilor, nu au fost găsite documente de proveniență a alimentelor."

Bătrânii au fost preluați și duși la cinci spitale din Prahova, unde primesc îngrijiri medicale. Asta din cauză că în azilurile de bătrâni nu mai sunt locuri disponibile.

MIHAELA ȘINDILĂ, purtător de cuvânt, D.G.A.S.P.C. Prahova "Avem pe lista de așteptare, în momentul de față, 69 de persoane. Cea mai veche din 2010 și, din păcate. Locurile libere nu există."

Bătrânii din cele douî aziluri vor ajunge în centre speciale din rețeaua coordonată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2