Date companie
 
 
 
 

Arestări pe bandă rulantă, la Vama Siret

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scandal, vama, bani, traficanti, politisti, frontiera, arestari, siret, vamesi, monitorizare
 

Scandalul de la Vama Siret s-a lăsat cu 15 arestări, în timp ce alte 44 de persoane au fost prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă! Potrivit anchetatorilor, polițiștii de frontieră și vameșii adunau banii de la traficanți într-o găleată, iar la finalul turei îi împărțeau. Monitorizarea s-a făcut cu ajutorul noilor monitoare montate la calculatoare, care erau dotate cu camere video și microfoane, fără ca suspecții să știe. Procurorii au depus la dosar înregistrări audio-video și interceptări care reconstituie fidel întreaga activitate a angajaților vămii în perioada 17-27 decembrie 2010.

ADRIANA RĂDULESCU, avocat "Infractiunile sunt cele de luare de mitã si, de asemenea, pentru faptul cã au constituit un grup infractional."

SORIN POENARU, avocat Suceava "La vamã se trece. Merg în vizitã, merg si mai lãsa traditia, câte un euro, câte cinci euro, câte zece euro. Deci sã luãm? Lãsa omul în pasaport. Ãia îi întindeau înapoi pasaportul, sunt si poze, adicã nu-i chiar luau. Domnule, ce cautã banii respectivi în pasaport? Ia-ti-i, i-am uitat acolo. Si-i întindea banii si dãdea înapoi banii la om."

În replică, reprezentanții Sindicatului Vameșilor califică deschinderea de joi drept un spectacol pentru televiziune.

prin telefon: VASILE LINCU, Sindicatul Vameșilor "Pãrerea mea este cã ce vedem la TV, vedem pionii. Ne luãm de pachetele de tigãri pe care le gãsim în torpedou, nu vedem, în schimb, tirurile si vapoarele."

Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartușe de țigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 de lei drept mită, iar polițistului 50 de lei. Sumele primite de polițiștii care lucrau pe o tură variau între 7.000 și 25.000 de lei, în condițiile în care, într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • Metoda „Pandora”, folsotă de hoții de mașini de lux ( 16 Iunie 2021 )

  O metodă de furt a mașinilor de lux dotate cu sistemul ”keyless entry”, în atenția polițiștilor, care transmit o avertizare posesorilor de astfel de autovehicule! Conform polițiștilor, hoții folosesc...

 • Percheziții într-un dosar de înșelăciune, în județul Vaslui ( 1 Iunie 2021 )

  Val de percheziții în locuințele unor persoane suspectate de infracțiuni economice, în județul Vaslui! Peste 100 de polițiști și jandarmi, sub supravegherea procurorilor Parchetului...

 • Cozi kilometrice la vămile din vestul țării ( 25 Mai 2021 )

  Forfotă mare în Vama Borș, în această dimineață! Camionagiii au așteptat ore bune pentru a trece frontiera, timp în care coloana de mașini de mare tonaj s-a întins pe mai bine de 5 kilometri.

 • În Portul Constanța, containere cu deșeuri ilegal aduse în România ( 12 Mai 2021 )

  Deșeuri din Occident, aduse ilegal în România! Sute de tone de gunoaie sosite din Germania si care ar fi trebuit sa ajungă la o firmă din județul Prahova au fost găsite în 25 de containere, în portul Constanța.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2